Kun je een rups leren vliegen ?

Zo luidt de titel van het boek van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld, met als ondertitel: over de noodzakelijke kwantumsprong van verandermanagement naar transformationeel leiderschap. Alle  deelnemers aan de Energiedag van de MKBKr8centrale kregen dit boek, ik dus ook. Heb er inmiddels vol van genoten.  

In essentie gaat het over en uit van het potentieel van ieder mens, dat in een passende context tot ontwikkeling komt, een context die aandacht/energie/liefde geeft, een context van transformationeel leiderschap. In zo’n context kan een mens een kwantumsprong maken, van een andere orde worden/zijn. Emotionele intelligentie in de betekenis van deelnemen in de energie van het universum, in het collectieve bewustzijn wordt dan mogelijk.  Zo maken we de ontwikkeling door naar het Creativiteitstijdperk, van ego naar geo/eco.

Een bijzonder boek, werkelijk inspirerend ! Ik ben me er weer meer van bewust geworden hoe veel meer er nog (te zien) is in mijn omgeving, ook aangenaam verrast over hoe Bommerez, Wijffels en de Blot werkelijk hetzelfde zeggen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *