DeLimes Nieuwsbrief 23

#HNJ Het Nieuwe Jaar

Ha, Het Nieuwe Jaar komt er weer aan. Vol Nieuwe Kansen en Mogelijkheden. Heerlijk om eens lekker bij stil te staan (klik ook eens hier, een van de vele kopieën op het web). Wij wensen u contemplatieve feestdagen toe.

#HNW Het Normale Werken

De op Twitter veel gebruikte hashtag #HNW staat niet voor Het Nieuwe Werken, maar voor Het Normale Werken. Althans zo lijken veel twitteraars erover te denken, getuige het aantal malen dat deze tweet geretweed werd (bent u er nog?). Het Normale Werken wordt slechts tegengehouden door managementlogica, zo luidt de stelling.

#HNO Het Normale Organiseren

De tweet was in feite de conclusie van een veelgelezen artikel op managementsite van Jaap Peters en Harold Janssen. Hun stelling is onder andere dat het veelbesproken nieuwe werken eigenlijk alleen gedijt bij een Rijnlandse manier van organiseren. Alleen dan ook zijn de enorme besparingen die mogelijk zijn ook duurzaam. Het artikel staat al enige tijd op nummer 1.

#HNB Het Normale Besturen

Eigenlijk zijn er niet veel mensen meer die niet op z’n minst twijfels hebben bij de Angelsaksische praktijken die in onze  organisaties en in onze samenleving gegroeid zijn.  Vooral in het onderwijs kun je je  ogen nauwelijks droog houden. Schoolbestuurders die zich wil heroriënteren op een Rijnlandse denkwijze, zouden deze collegereeks kunnen overwegen.      

#CTG Changing The Game

De jeugd is feitelijk Rijnlands, zo stelt ook Rijnland-geestverwant Mathieu Weggeman. Als ook de toekomst dat is, ligt het voor de hand de jeugd een belangrijke plek te geven in het veranderproces. Om die reden ontwikkelden we het programma Changing The Game, waarin jonge mensen leren productief met hun veranderenergie om te gaan. De nieuwe generatie aan het roer als het gaat om #HNW.

#R30- Rijnlanders onder de 30

Jongeren die werk willen maken van een Rijnlandse toekomst, moeten eens contact opnemen met Lars Rompen. Hij heeft het initiatief genomen om een Rijnlands congres te organiseren voor mensen onder de 30, dat waarschijnlijk in maart gaat plaatsvinden in Eindhoven. Zorg dat je erbij bent.

#HOD Het Oude Denken

Laat u intussen niet van de wijs brengen door al het oude denken dat nu de kop opsteekt. Dat klopt keurig met de theorie en is op zichzelf een indicatie van verandering. Herman Wijffels wees er ook al op tijdens zijn bijdrage aan de Energiedag van de MKB Krachtcentrale. Er is ongelooflijk veel verandering op komst…

#tips

Andere tips voor inspiratie voor het nieuwe jaar:

De Manager als Tuinman

Strategisch Human Resource Management

De Rijnlandweek

De netwerkmiddagen (de eerste is alweer op 14 januari)

En tenslotte, voor de liefhebbers van fanfare, het rampjaar 1672 op muziek, mede mogelijk gemaakt door DeLimes. Intussen gaan wij, met dank aan onze opdrachtgevers, gewoon verder aan de gang met de toekomst en dus met Nederland en zelfs de rest van Europa weer wat Rijnlandser te maken. Een vreugdevol 2011!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *