4e Conferentie van Tilburg op 3 februari

4e Conferentie van Tilburg over ‘eerlijke economie’ op 3 februari 2011

Begin februari zal er aan de Universiteit van Tilburg opnieuw een omvangrijke conferentie gehouden worden onder de titel ‘Routeplan voor een eerlijke economie’. Het is de vierde in een serie over de noodzaak van een politieke en economische omslag om een duurzame en solidaire wereld te bereiken.

Naast enkele plenaire debatten en toespraken, zal een serie werkgroepen centraal staan. Doel van die werkgroepen is om knopen door te hakken over concrete acties om een eerlijke economie snel werkelijkheid te laten worden. De contouren van die gewenste economie werden eerder geschetst in  het voorstel voor ‘Een Fair & Green Deal’. Rond dat voorstel is een alliantie ontstaan van organisaties.

De werkgroepen gaan over uiteenlopende thema’s als duurzaam investeren, energie, belastingen, mondiale bestaanszekerheid, eerlijk meten, vredeseconomie en conflictpreventie, voedselzekerheid en landbouw, onderwijs en economische groei.

Meer informatie over de conferentie is te vinden op de (vernieuwde) website http://www.platformdse.org alwaar ook de inschrijving kan geschieden:
http://www.economischegroei.net/?page_id=207

Op de website is ook een banner te vinden:
http://www.economischegroei.net/wp-content/uploads/banner_425_fair_greendeal.jpg,
en een flyer:
http://www.economischegroei.net/wp-content/uploads/Flyer_FairGreenDeal1.pdf.
De flyer is ook in papieren versie beschikbaar en kan besteld worden via emailadres [email protected].

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ben van der Lem schreef:

    De deelnemers aan de voorgaande conferenties bleken over het algemeen bijzonder eensgezind over de verschilende thema’s te denken. Waarom nodigen we geen deelnemers aan het forum uit die momenteel onze Nederlandse regering vertegenwoordigen? De aandacht voor het milieu wordt in het huidige beleid volledig ondergeschikt gemaakt aan economische groei. Dus zinvol om hierover een discussie te voeren met anders denkenden.

  2. Sjaak Evers schreef:

    Beste Ben,

    Het lijkt mij het beste om suggestie te doen direct aan de organisatoren van de Conferentie.

    Sjaak Evers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *