EinDhoven in Dialoog: een prachtige dag !

We beginnen als organisatie en gespreksbegeleiders Eindhoven in Dialoog samen op het Stadhuis met een goed ontbijt. Sander Vrugt van Keulen begint met een mooie tekst, over Luisteren en over dat dat geen tijd verliezen is (in tegendeel zullen we in de loop van de dag ervaren). Burgemeester Rob Van Gijzel begrijpt waar Dag en Luisteren over gaat en wat waarde van een en ander is. Karin Kampert leest stimulerende mail voor van andere ambassadeur Frits Philips jr., momenteel in New York.  

Mijn eerste ‘dialoog’, die ik met Cathy Grootenboer samen mag begeleiden, is ’s middags in het Cafe van de Bibliotheek in de Witte Dame. We zijn met 4 anderen samen een mooie diverse groep, waarmee we een bijzondere middag hebben. Het lukt ons om echt aandacht te geven aan elkaar, waardoor we allen eerlijk en open onze gedachten en gevoelens, ervaringen en dromen, inzichten en visies met elkaar delen.

De tweede ‘dialoog’ waaraan ik deze keer mag deelnemen, is ’s avonds in ‘mijn’ buurthuis (in oprichting) aan het Cassandraplein in de Oude Gracht, waar we ook met 6 zijn. Deze keer doet Will Eltink eveneens samen met Cathy de gespreksbegeleiding. We zijn met elkaar wederom een divers gezelschap, waarbij aandacht en ruimte daarvoor weer allerlei prachtige dingen oplevert.

Omdat ie zo mooi is, iets meer over de opzet van de dialoog:
1. We maken via een omweggetje kennis met elkaar, door te vertellen over je lievelingsboek/-film/-muziek/-kunst/-clip/-game/-website/-plek/-land/-gerecht
2. Volgens de goede Socratische traditie hebben we het vervolgens over de persoonlijke ervaring met het thema, het licht maken
3. Vervolgens mogen we dromen over een lichte stad, een licht leven
4. Tot slot is de vraag wat ieder persoonlijk morgen gaat doen ! 
Iedereen gaat er behoorlijk in op. De tijd vliegt er door om.

We sluiten met elkaar de mooie dag af in ’t Lempke aan het Stratumseind, zien allemaal terug op een zinvolle, inspirerende en plezierige dag !

Ik vind met name het thema, de opzet en de ‘executie’ erg krachtig en prachtig, maar alles speelt een rol:
– mooi thema dus (“Laten we het licht maken”),
– goede opzet/agenda (1. kennismaking, 2. ervaring, 3. dromen, 4. doen),
– goede organisatie (m.n. Karin en Sander verdienen complimenten en dank),
– enthousiaste en zorgvuldige voorbereiding (goede mails),
– goede training van de gespreksbegeleiders (opzet leren door te doen),
– gemotiveerde gespreksbegeleiders (50 personen), 
– gevarieerde deelnemers (zo’n 250),
– dialoogtafels op gastvrije locaties (50 plekken),
– goede sponsors (Rabobank, AH, etc) 
– goede ambassadeurs (van Gijzel en Frits jr.) 
maken met elkaar de succesvolle dag, een substantiele ervaring, die vraagt om meer !

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Erik Boers schreef:

  Op You Tube staat een mooie clip met enkele deelnemers en de organisatoren aan het woord: http://www.youtube.com/watch?v=kzPG-WALNFQ

 2. Sjaak Evers schreef:

  Wat een erg mooi filmpje, ja. Dank je wel, Erik.
  Erg knap hoe filmer in zo’n kort filmpje zoveel kan (laten) zeggen/stralen.

 3. cathy grootenboer schreef:

  Hi Sjaak, Het is alweer een week geleden dat we aan de dialoog tafel zaten in de Bibliotheek en de Oude gracht. Het waren ‘speciale’ tafels met al die openhartige gesprekken. Ik was verheugd om je op de dag van de dialoog te mogen ontmoeten. Je hebt zeker talent als gespreksleider. Het ga je goed en tot de volgende keer ergens in Ehv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *