DeLimes Nieuwsbrief 22

12-11-10: DeLimes Pecha Kucha Night

Ook voor wie gewoon eens even lekker wil winkelen om te kijken wat er zoal te koop is op het gebied van hedendaags Rijnlands organiseren, is de DeLimes netwerkbijeenkomst van 12-11-10 een uitgelezen gelegenheid. Die middag en avond komt er in Zwammerdam, centrum van het moderne Rijnlands, een keur aan presentaties voorbij door mensen uit het netwerk van DeLimes. En dat allemaal gratis.

Het Nieuwe Rijnlands Werken

Het Nieuwe Werken hypet (82 procent van de kantoormensen kent het begrip). Meestal moeten we echter toch constateren dat het gaat om Het Oude Werken maar dan met nieuwe spulletjes. De gangbare manieren van organiseren zijn er eenvoudigweg niet geschikt voor. Rijnlands lijkt er daarentegen voor gemaakt. Die manier van organiseren gaat immers uit van de zelfstandige zelforganiserende professional. Alleen al daarom mag het Rijnlands zich in hernieuwde belangstelling verheugen.

De Nieuwe Moraal

Nog een keer over het 3e Grote Rijnland Congres. Dat vindt plaats aanstaande donderdag 28 oktober bij Seats2Meet in Utrecht. Intrigerende sprekers, diepgaande discussies, een dozijn parallelle workshops. Maar wel met misschien een beetje ongemakkelijk onderwerp: moraliteit. Een onderwerp om recht in de ogen te zien voor wie net als wij van mening is dat Nieuw Organiseren draait om vertrouwen. Er is nog steeds plaats.

Het Nieuwe Samenwerken

Onder invloed van Het Nieuwe Werken en ook al omdat organisaties op zichzelf steeds minder vanzelfsprekendheid worden in dit kennistijdperk, schieten overal in Nederland nieuwe locaties de grond uit waar je gewoon lekker dingen samen kunt doen. Op 19 november opent bijvoorbeeld Seats2Meet Strijp-S in Eindhoven officieel. Jaap Peters spreekt er.

De Nieuwe Generatie

Wat ligt er meer voor de hand dan de nieuwe generatie een voorname rol te geven bij het ontwikkelen van Nieuw Organiseren? Onder de titel Changing the Game ontwikkelde DeLimes samen met Smit | Kempink een ontwikkelprogramma. Voor wie niet ingekapseld wil raken in de verstikkende omarming van het 19e eeuwse organiseren en voor organisaties die de energie en de ideeën van een nieuwe generatie willen benutten.

De Huidige Generatie

Moet de huidige generatie leidinggevenden dan maar lijdzaam de eigen overbodigheid afwachten? Om den drommel niet. Hun rol op weg naar het nieuwe organiseren is belangrijker en boeiender dan ooit. Op basis van de Rijnlandweek ontwikkelde DeLimes een MD-programma, in eerste instantie voor managementteams bij gemeenten. Misschien staan we wel voor de belangrijkste uitdaging sinds 1848…

Nieuw Rijnlands

De Rijnlandweek zelf, in de eerste week van januari, loopt intussen langzaam vol. Een week lang bagage opdoen die onmisbaar is voor Nieuw Organiseren, om echt te weten waarover het gaat in plaats van de schriftelijke cursus zwemmen die velen inmiddels wel gedaan hebben (Het Rijnland Boekje bijvoorbeeld heeft inmiddels een oplage van meer dan 12.000 bereikt en op ebook.nl is er nu ook een Engelstalige versie). Wees er snel bij; de eerstvolgende Rijnlandweek is pas weer 4 tot 8 juli.

Orde&Chaos

Intussen is ook de nieuwe Slow Management uit. Het thema is Orde&Chaos. Neem nu een abonnement op dit prachtige kwartaalblad, dat wij samen met Mainpress uitgeven om u te inspireren in deze tijden van verandering.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *