20 jaar Duitsland

Mooie special van Business Week over Duitsland, met bijvoorbeeld een artikel over waarom Duitsers weinig investeren in aandelen. Het doet mij denken aan wat ik meen ik van Donald Kalff toentertijd leerde: in de VS zijn zo’n 75% van de bedrijven aan de beurs genoteerd, in Europa zo’n 25% en de les van hem: wat in de VS gebruikelijk is, is dat niet automatisch in Europa.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Koen schreef:

    Voor de fijnproevers/-slijpers die Rijnlands graag afzetten tegen Anglosaksisch, zie het stuk over de wederopstanding van Dresden (hoofdstad van Saksen). In dat artikel worden de saksen geroemd om hun ‘werkethiek’, ‘vindingrijkheid’ en ‘aandacht voor details’.

    Ondanks de DDR, was er blijkbaar de drive om te komen tot een ‘skilled workforce’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *