Het Congres staat. U kunt inschrijven !

De tijd is er rijp voor. De grote problemen waar de mensheid zich voor gesteld ziet vragen er om. De financiële crisis, de economische crisis, de klimaatverandering, de energiecrisis (piekolie), de bestuurlijke crisis in politiek Nederland en Belgie, de uitzetting van Roma’s door Frankrijk, de verloedering van de journalistiek, de alsmaar heftiger wordende voedselcrisis, het boerkaverbod, Sarrazin over het Duitse immigratie- en integratiebeleid, ons eigen integratiebeleid, het misbruik van kinderen door priesters, enzovoorts. Deze tektonische crises hebben kunnen ontstaan vanuit ons denken en handelen met elkaar en onze planeet. Kennelijk is er sprake van een verloedering van onze moraal. Misschien is dat zelfs de basis van de hierboven genoemde crises. Hoog tijd dus om eens stil te staan bij het begrip moraliteit, juist nu in deze Tijd.

Daarom organiseert DeLimes|nieuw Rijnlands organiseren i.s.m. het Rijnland-Weblog
het 3e Grote Rijnland Congres
MoraliTijd

Op donderdag 28 oktober 2010 zijn we van 09.00 – 21.00 uur te gast bij Seats2Meet, Hoog Catherijne, Moreelsepark 65 in Utrecht.

Programma:
08.30 uur Inloop
09.00 uur Welkom en opening
09.15 uur Jurgen Moerman – Het Rijnlands Manifest incl. de plaats van moraliteit daarin
09.45 uur Dr. Pieter-Jan Bezemer – De moraliteit van de jacht op aandeelhouderswaarde
10.15 uur Dr. Frits Schipper, filosoof – Een overzicht van recent denken over moraliteit
10.45 uur Pauze
11.00 uur Dr. René ten Bos, filosoof – De onzin van moraliteit
11.30 uur Paneldebat o.l.v. Joep Schrijvers (bekend van o.a. ‘Hoe word ik een Rat?’) met naast Jurgen Moerman, Pieter-Jan Bezemer, René ten Bos en Frits Schipper, ook Christiaan Weijts (columnist bij NRC next en De Groene Amsterdammer) en Ciska Dresselhuys (tot haar pensioen hoofdredactrice van het maandblad Opzij)

13.00 uur Lunch

14.00 uur In drie ronden worden meer dan 15 parallelle workshops aangeboden. Iedere workshop behandelt via een eigen insteek het thema Moraliteit.

17.00 uur Dagsamenvatting

18.00 uur Diner-buffet met aansluitend een after-party

21.00 uur Einde

De dag zal muzikaal worden omlijst door Pieter Vermeulen & the Ry Cooder Connection Revisited(http://www.pietervermeulen.com/PV_%26_AB/Home.html) en Bart Oostindie (http://www.bartoostindie.com)

Kosten en aanmelden

U kunt zich voor deelname aan het congres aanmelden via een e-mail aan [email protected], o.v.v. 3e Rijnlandcongres, Naam, Organisatie, e-mail, telefoon, factuuradres. De kosten voor de hele dag incl. lunch en dinerbuffet zijn €225,- per persoon (vooraf te voldoen, bij afzegging na 30 september 2010 is geen restitutie meer mogelijk).

Voor vragen t.a.v. het programma kunt u zich richten tot [email protected] en [email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *