DeLimes Nieuwsbrief 20

Managementseizoen 2010

Hij is weer voorbij, die mooie zomer. Eindelijk dat stapeltje (management)boeken gelezen (klik hier en hier voor een paar van de onze). Even dingen weer op een rijtje, nieuwe gedachten, nieuwe inzichten, nieuwe plannen. Het managementseizoen is weer begonnen. Net als kinderen ontwikkelen volwassenen zich enorm in een nieuwe spannende context, met veel nieuwe indrukken die de zaken net weer even in een ander perspectief plaatsen. Gek eigenlijk dat we dat in ons dagelijkse werk zo anders doen… Niet als het aan DeLimes ligt. Wij maken in ons werk juist dankbaar gebruik van dit gegeven.

Wereldtop in Hongarije

Direct na de vakantie reisde DeLimes met een soort Nederlands elftal af naar Boedapest, waar eind augustus de wereldtop van organisatieontwikkelaars bijeen was. Een leerzame reis door het land en haar geschiedenis, eindigend in deelname aan de Organizational Development World Summit. ‘Wauw’, was de meest gehoorde reactie op de inzichten die we daar deelden in drie workshops over nieuw organiseren. Een bevestiging dat die gekke Hollanders met hun Rijnlandse gewoonten helemaal zo gek nog niet zijn. Op de site meer daarover. Volgend jaar naar Melbourne, het IODA-congres. Noteer maar alvast: laatste week september. 2011 dus.

Rijnlandweek

Wie zijn of haar wauw-ervaring liever in Nederland beleeft, kan weer terecht op de zevende Rijnlandweek. Van 2 tot en met 7 januari in Baarn. We blijven dan weliswaar op dezelfde plek, maar de interne reis is er nauwelijks minder om. De reacties van de deelnemers zijn zo overweldigend, dat menigeen ze ongeloofwaardig vindt – zo leerden wij. Kunnen wij ook niets aan doen. Kijk maar eens naar de testimonials.

Veranderbus

Net zo’n hit is de veranderbus (Veranderkunde 2.0). Twee keer twee dagen door Nederland om tot in je vezels te voelen wat het echte veranderwerk inhoudt, waarmee DeLimes zich in de dagelijkse praktijk bezighoudt. Leren zoals je dat doet op vakantie, minstens zo leuk en nog intensiever. Laat u door ons secretariaat op de lijst zetten en hoor als eerste wanneer de bus weer vertrekt.

In-company

Dat veranderen moet, begint steeds meer organisaties duidelijk te worden. En dat het daarbij gaat om iets meer dan de zoveelste reorganisatie ook. Reden waarom er steeds meer vraag is naar interne leerprogramma’s. De veranderbus als MD-programma bijvoorbeeld. Echt maatwerk. Informeer eens naar deze mogelijkheid om je voor te bereiden op de toekomst.

Reis naar de toekomst

Dat in het kennistijdperk degene die de kennis heeft een steeds centralere plek in het organiseerproces moet krijgen, lijkt zo klaar als een klontje. Voorwaarde is dan wel dat iedereen de daarbij behorende manier van organiseren in de vingers krijgt. Dat doet DeLimes in de vorm van organisatieontwikkeltrajecten (klik op de tag op onze site). Een enerverende trektocht naar de toekomst, die onveranderlijk veel energie terugbrengt in de rangen der vaklui. Vraag gerust een oriënterend gesprek aan.

Netwerkorganiseren

Omdat geen mens kan voorspellen wat de toekomst precies brengt, is DeLimes graag haar eigen experiment. DeLimes is daarom in de eerste plaats een zich almaar uitbreidend netwerk waar mensen hun kennis en inzichten delen. Bijvoorbeeld tijdens de netwerkmiddagen. De eerstvolgende is op 10 september in het Noorden van het land. Toegangsprijs een mailtje. Als er dan een klus geklaard moet worden, verdicht dat netwerk zich tot een, wat wij noemen, NetMerk, waarbij naast kennis en inzicht, ook belangrijke waarden en een hoge mate van professionaliteit gedeeld worden.

Nieuw organiseren

Een dergelijk gezamenlijke denkexercitie vindt plaats op 24 september tijdens de Creatieve Fabriek Manifestatie in het Overijsselse Hengelo. Naar verwachting komen daar zo’n 200 mensen bij elkaar om ideeën rond het nieuwe werken en nieuw organiseren te onderzoeken. De Werkplaats is geen standaard congres, maar een co-productie van de mensen die er aanwezig zijn. Deelname kost € 125 ex BTW. Klik hier voor het programma.

Inside

Tot zover weer even wat munitie voor het nieuwe managementseizoen. Wie denkt dat het toch gewoon gaat om goede kwartaalcijfers, moet er maar even niks mee. Wie het gevoel heeft dat er toch iets meer nodig is, kan eens wat gaan experimenteren met het nieuwe denken over organiseren en winkelen in bijvoorbeeld ons cursusaanbod. Wie gericht wil veranderen richting toekomst en nog de tijd heeft dat in een natuurlijk tempo te doen (slow management, zeg maar) kan DeLimes om regie vragen. Daarom hebben we onszelf immers opgericht. Maar wie het water aan de lippen staat, moet overwegen DeLimes Inside te nemen. Een Rijnlandse interim-oplossing zeg maar. Zou zomaar kunnen, met 18 miljard aan overheidsbezuinigingen in de maak…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *