Mooie bespiegeling op het thema ‘meten is weten’

Op managementsite een mooie bespiegeling op de kloof die ontstaat tussen wetenschap en praktijk door de eenzijdige nadruk op objectieve meetbaarheid. Het artikel geeft inzicht in het mechanisme waardoor deze ontsporing ontstaat. Frappant is dat de observatie zowel vanuit de economische wetenschap als vanuit de management wetenschap wordt gedaan.

Koen Krikke

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Koen Krikke schreef:

    Graag voeg ik de bronnen waar Willem Mastenbroek naar verwijst nog even toe:
    1. Vanuit de economische wetenschapsbeoefening: Ed Vosselman, hoogleraar accounting aan de Radboud Universiteit Nijmegen; Bernard Verstegen, hoogleraar bedrijfseconomie aan de Open Universiteit, Heerlen en Jeltje Van der Meer, hoogleraar accounting aan de Rijksuniversiteit Groningen.
    2. Vanuit de managementwetenschappen: afscheidscollege van prof.dr. Arnold Godfroij aan de Radbouduniversiteit Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *