DeLimes ZUID op 9 juli 2010 bij Rabobank Helmond

Deze keer zijn we te gast bij de Rabobank in Helmond. Door haar coöperatieve karakter heeft de Rabobank vanouds her een bijzondere positie in de bankwereld. De Kredietcrisis heeft haar gesterkt in het vertrouwen in de kracht van haar karakter. De heer Antoine Driessen, algemeen directeur van de Rabobank Helmond is bereid te vertellen over het coöperatieve, in de vorm van een dilemma dat hij met ons wil onderzoeken.

We gaan het dilemma socratisch onderzoeken m.b.v. Erik Boers (www.hetnieuwetrivium.nl). Uitdaging zal zijn samen een concrete situatie te onderzoeken waarin het dilemma speelt, ons te verplaatsen in die concrete situatie, te reflecteren op verschillende opties die dan op tafel komen, mensbeelden en waarden daaronder te onderzoeken, waarbij we ons tot slot mogelijk ook willen gaan laten inspireren door de 3 kernwaarden van Friedrich Raiffeisen: selbsthilfe, selbtsverwaltung en selfverantwortung.

Programma:
14h00    Ontvangst en Koffie
14h30    Opening, door Sjaak Evers
              Korte intro van Rabobank Helmond door algemeen directeur Antoine Driessen
15h00    Socratisch onderzoek van een dilemma van de algemeen directeur o.l.v. Erik Boers
17h00    Vervolg/afsluiting in De Vlegel Kasteellaan 7,
              ongeveer halverwege tussen Rabobank kantoor en NS Station Helmond

Het adres van Rabobank Helmond: Kerkstraat 33 in Helmondde routekaart voor de auto-rijders, er is ook een NS Station vlakbij. Toegangsprijs is een mail met de melding van uw komst naar Carona de Groot: [email protected]. We hopen wederom veel mensen te ontmoeten en met elkaar weer een inspirerende middag maken.

Antoine Driessen, Erik Boers,
Poul Bakker, Sjaak Evers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *