Artikel over Islam en een over Cohen

2 suggesties van Jurgen Moerman:

In mijn wekelijkse rondje nieuws-sites (van ‘links’ naar ‘rechts’)  vond ik  2x een interessante link:

1) een erg helder en confronterend relaas (samenvatting van zijn boek) van de Deense schrijver/psycholoog Sennels, die verder geen enkele politieke ambitie of vooringenomenheid koesterde bij zijn onderzoek. In het kader van het krachtenveld waaraan Rijnlands denken blootgesteld wordt (systeemcrisis binnen neo-Liberalisme, systeemcrisis binnen collectivisme/verzorgingsstaat, systeemcrisis in onze voortbrengingsprocessen (geopolitieke impact van grondstofschaarste)) is helaas ook de impact van het Islamisme op onze maatschappij een belangrijk thema (los van alle politieke komotie). Geeft wel wat stof tot nadenken:
– NLD vertaling interview:
http://hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11242
– Engelstalig interview:
http://frontpagemag.com/2010/05/05/among-criminal-muslims/

2) een mis-interpretatie van wie/wat Rijnlands is in het Trouw (mijn god, sinds wanneer noemt men Cohen een Rijnlander…).

Groeten!

Jurgen Moerman

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjaak Evers schreef:

    Beide artikelen geven inderdaad stof tot nadenken:

    – Het eerste artikel doet mij (behalve aan de vele foutjes t.a.v. d-tjes en t-tjes) o.a. denken aan het Parlementair onderzoek naar Integratie dat we in ons land hadden, o.l.v. Stef Blok (VVD)

    – Ik vind Cohen meer Rijnlands dan Angelsaksisch; met zijn pleidooi voor inclusie (iedereen doet mee), gelijkwaardigheid, met zijn analyse rondom het neoliberalisme, etc

    Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *