DeLimes Nieuwsbrief # 19

Wereldtop organisatieontwikkelaars

Elk jaar met Koninginnendag herdenken we op gemoedelijke wijze de fluwelen revolutie van 1848. Overal in Europa stonden de steden in brand. Maar hier te lande wisten koning, elite en volk de macht te delen zoals dat polderaars betaamt. Die wijsheid gaan we weer nodig hebben nu de gevolgen van de digitale revolutie zichtbaar worden. Daarover gaat de studiereis die DeLimes in augustus organiseert naar Boedapest. Op de plek waar in datzelfde 1848 met wild geraas de Hongaarse Staat ontstond, beginnen we onze zoektocht naar de maatschappelijke en industriële ordeningsexperimenten die sindsdien hebben plaatsgevonden. Eindigend in onze Hollandse bijdrage aan de wereldtop van organisatieontwikkelaars die er dan wordt gehouden. Lees verder over de definitieve reisplannen.

Dynamic Facilitation

Wie een constructieve rol zoekt in de overgang naar het digitale tijdperk, mag eigenlijk de workshop Dynamic Facilitation niet missen. Grondlegger Jim Rough komt op speciaal verzoek van DeLimes naar Nederland. Op 14, 15 en 16 juni in Leusden. Er is veel belangstelling, maar – typisch voor deze tijd – hebben nog maar weinigen hun deelname bevestigd. Doe dat nu, want onze opties lopen deze week af.

Nederland werkt online

Je kunt natuurlijk ook offline bij elkaar komen, liet iemand zich laatst ontvallen. Zo snel gaat dat met de digitale revolutie. Nederland Werkt Online is de naam van een event dat op 25 mei in Utrecht wordt georganiseerd.  Ondernemers uit het netwerk van DeLimes kunnen gratis deelnemen. Ga naar de event-site waar je kunt inschrijven en met vouchercode ‘DeLimes’ je vrijkaart activeert (let op de hoofdletters).

Netwerkbijeenkomst 21 mei

Het Nieuwe Werken staat ook centraal op de eerste netwerkbijeenkomst van DeLimes op 21 mei a.s. We zijn dan te gast bij Univit in Arnhem en buigen ons over de vraag hoe Het Nieuwe Werken zich verhoudt tot Nieuw Organiseren zoals DeLimes daar over denkt. Aanvang 14.00 uur. Met discussie en rondleiding. Alles weer voor de prijs van een e-mail naar ons secretariaat.

Rijnland Onderwijs Congres

Op 10 juni is er een WerkPlaats voor en met mensen die graag een bijdrage willen leveren aan het verder invullen van het Rijnlands Organiseren in het Onderwijs. DeLimes is medeorganisator. Het Van Plan is met elkaar invulling te geven aan een veranderstrategie waarmee we de huidige onderwijsvraagstukken nu eens daadwerkelijk kunnen laten kantelen. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is in Kenniscentrum Handel te Ede. Opgeven via ons secretariaat.

Laat duizend ideeën bloeien

Als het ergens over gaat bij Nieuw Organiseren dan is het om collectieve intelligentie. Wie er het beste in slaagt die te organiseren, arriveert als eerste in de toekomst. En ja, dat kan ook offline. Vorige maand was de RAI in Amsterdam het toneel van het grootste café ter wereld. Meer dan duizend medewerkers van Partou kinderopvang staken de koppen bij elkaar om de crisis het hoofd te bieden. De geproduceerde mindmaps bevatten vele honderden ideeën, waarmee iedereen op de eigen locatie wonderen kan verrichten.  De facilitatie was in handen van DeLimes. Wie meer wil weten over deze werkvormen, neme contact op met Harold Janssen.

Rijnlandweek

Tot slot uw aandacht voor de onvolprezen Rijnlandweek. Een week waarin u tot aan de kruin wordt ondergedompeld in de principes van het Rijnlands organiseren en ontdekt wat dat met de toekomst en met uzelf van doen heeft. Deze zomer van 5 tot en met 9 juli. Wacht niet te lang met inschrijven, want het is er deze zomer maar een.

Ambassadeurs van het zelfdoen

We hadden ‘m zelf willen verzinnen, die pay off van OxfamNovib. Ambassadeurs van het zelfdoen. Organiseren in plaats van georganiseerd worden. In dit geval gaat het over microfinanciering. Ook fantastisch. Wij als DeLimes steunen OxfamNovib van harte daarbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *