Vrije Ruimte op de keper beschouwd: 11 juni

Wij nodigen u van harte uit voor ons Symposium op 11 juni 2010 van 14.30 uur tot 19.00 uur, Landgoed De Horst te Driebergen. 

Geïnspireerd door Socrates en door Plato’s academie, hofleverancier van bestuurders in zijn tijd,  is  Het Nieuwe Trivium inmiddels ruim 10 jaar aan het filosoferen in organisaties. We noemen ons werk soms schertsend ‘academische vorming achteraf’. In de 19de eeuw verwoordde John Henry Newman de idee achter de universiteit als enerzijds ‘the expansion of mind’, anderzijds ‘the cultivation of mind’. John Priestley omschreef het in 1788 als “A man’s great object be the pursuit of truth and the practice of virtues”. En dat geven wij vorm in gesprekken met professionals en leidinggevenden op de werkplek.

Al die jaren zijn we voornamelijk met onze deelnemers en opdrachtgevers in gesprek over de waarde van Vrije Ruimte. Nu willen we het gesprek aangaan met onze Alma Mater. Wat vinden de officiële academies van ons werk? We hebben enkele vertegenwoordigers uitgenodigd om zowel  liefdevol als kritisch te reflecteren op één van onze boeken. Inmiddels hebben Frits Schipper (Vrije Universiteit, Filosofie in Bedrijf), André Wierdsma (Nyenrode, Executive Management Development) en Henk Procee (Universiteit Twente, Wijsbegeerte in relatie tot academische vorming) hun bijdrage toegezegd. Uitgedaagd door hun commentaar willen we op zoek gaan naar nieuwe denksporen en denkruimtes.

Veel van onze publicaties zijn geschreven door Jos Kessels. Hem valt een speciale rol ten deel tijdens dit Symposium. Niet alleen zal hij de context schetsen waarin onze publicaties tot stand zijn gekomen. Hij zal ook publiekelijk afscheid nemen als vennoot van Het Nieuwe Trivium. Hij kiest ervoor het dagelijks gedoe achter zich te laten, selectiever ingezet te worden bij opdrachten, om zo tijd en aandacht vrij te maken voor nieuw onderzoek.

U wordt vanaf 14.30 uur verwacht in Landgoed De Horst te Driebergen (zie routebeschrijving).

Het symposium zal om 15.00 uur beginnen en om 18.00 uur worden afgesloten met een borrel tot 19.00 uur.

Door het invullen en mailen ([email protected]) van bijgaand inschrijfformulier kunt u zich aanmelden. U kunt ons dit formulier ook per post toesturen (Postbus 490, 5600 AL Eindhoven) of gebruik maken van het inschrijfformulier op onze website.

Voor het symposium vragen wij u een tegemoetkoming in de kosten van € 59,50 (incl. btw) per persoon. U kunt dit bedrag overmaken op rekeningnummer 15.00.09.585, Rabobank Eindhoven, t.n.v. Het Nieuwe Trivium, onder vermelding van ‘Symposium 2010’. Wanneer het bedrag is overgemaakt bevestigen wij uw deelname definitief per e-mail of telefoon. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. In verband met het gelimiteerd aantal deelnemers (100) kunt u tot uiterlijk 17 mei uw inschrijving annuleren.

Wij hopen u te mogen begroeten op 11 juni!

Met vriendelijke groet,

Het Nieuwe Trivium
Erik Boers
Brunhilde Legeland

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *