Rijnlands Organiseren in het Onderwijs, Het Gaat Verder: 10 juni

In 2008 organiseerden we het eerste Rijnlands Onderwijs Congres. Het jaar van het rapport van de Commissie Dijsselbloem. Er leek een klaagzang te zijn ontstaan en wij wilden die op het congres doorbreken. Geen gezeur van klagers aan de zijlijn, was het motto van de dag. Wij gingen op zoek naar de Stroom, De Verte en de Utopie.   Op 16 mei was een groep 150 personen in het Hoofdkwartier in Arnhem bijeen. We luisterden naar een verhaal over intensieve menshouderijen, kregen onderricht in echt vakmanschap, leerden dat taal dingen doet met ons denken en handelen, zagen dat vernieuwing ook anders kon. Het congres gaf energie en impulsen. Zoveel dat we beloofden dat er een vervolg zou komen. Dat komt er nu. En wel op 10 juni 2010.

Op 10 juni organiseren we een WerkPlaats voor en met mensen die graag een bijdrage willen leveren aan het verder invullen van het Rijnlands Organiseren in het Onderwijs. Wij denken dat jij zo iemand bent en willen je daarom vragen mee te doen.  Het Van Plan is met elkaar invulling te geven aan een veranderstrategie waarmee we de huidige onderwijsvraagstukken nu eens daadwerkelijk kunnen laten kantelen. Met elkaar bouwen we een Rijnlands Frame (wat waarschijnlijk flexibeler wordt dan het woord doet vermoeden) de eerste versie van een productie waarin we onze kennis en ideeën vastleggen en wat we in de onderwijswereld kunnen verspreiden. Een nieuwe Bron die zorgt voor vruchtbare grond.

Wat kun je verwachten?

– Rijnlands veranderen. Kennismaking met de zeven Rijnlandse S-en vanuit de oerbron
– Verkenning van huidige onderwijsvraagstukken (of logicadwalingen)
– Met elkaar aan de slag  gericht op co-creatie en kennisproductiviteit. Wie het weet mag het zeggen.
– Mensen met expertise en kennis op verschillende terreinen in organisatieontwikkeling, onderwijs, wetenschap en creatie
– Meester Gezel Leren in de praktijk
– Inspiratie, creativiteit, nieuwe ideeën en mooie mensen!
– Samen vormgeven aan het beste onderwijs voor de wereld

Wie zijn erbij?

Zij die een bijdrage willen leveren aan de verdere invulling van Rijnlands Organiseren in het Onderwijs. Die werken vanuit liefde voor mensen en hart voor de zaak. Kleinschalig binnen grootschalig. Voor hen die het niet gaat om groter beter en efficiënter maar om mooier en waarachtiger. Mensen die er toe doen in de onderwijswereld.

Wat zijn dat voor mensen?

Experts en ervaringsdeskundigen, wijze en eigenwijze leermeesters, adviseurs en chaoten, dromers en Realisten.  Anarchisten en Rebellen. Praktijkkenners en uitvoerders. Oude en nieuwe bekenden. Vrienden. 

Interesse?

Laat ons weten dat je komt. Liefst voor 30 april. Als je je gegevens mailt naar Carona de Groot, Secretaresse DeLimes. Dan zorgt zij ervoor dat je op de gastenlijst staat. 
E-mailadres: [email protected]  of tel 0172-630490

Overige informatie:
Locatie: Kenniscentrum Handel, Horapark 2, 6717 LZ Ede.
Tijd: Het programma loopt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Aansluitend kunnen we ook nog met mensen die dat willen ergens iets samen eten. 
Kosten: We vragen van iedereen een bijdrage van € 50,- om de werkplaatsdag samen te bekostigen.

Wij kijken er naar uit je de tiende juni te mogen begroeten. 

Sandra van Kolfschoten, Meestersadvies
Karin Geurts  K-G Opleiding & Advies. 
Jaap Peters DeLimes, Nieuw Organiseren 
Henk Hogeweg DeLimes , Nieuw Organiseren

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjaak Evers schreef:

    Zie vervolg info op 20 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *