De financiële crisis voorbij: kansen voor onze samenleving.

De zgn. Van der Wielen lezing, die Job Cohen vandaag gehouden heeft in Leeuwarden, met zijn (uitgebreide) analyse van de Kredietcrisis, plus de bespreking van een aantal ontwikkelingen en het perspectief dat hij biedt. Zeer de moeite waard, veel belovend ook !

Ter stimulering het slot: 
De vraag is te herformuleren in keuzetermen van het Centraal Planbureau: hoe beschaafd is Nederland? Kiezen we voor een gepolariseerd model in cultureel en economisch opzicht? Een model waarin het wij-zij perspectief domineert en migranten als permanente indringers worden beschouwd die er niet bij horen? Een Angelsaksisch economisch model waarin ongelijkheid in inkomen en vermogen ongeremd toenemen en de publieke sector onmachtig wordt gemaakt? Of kiezen we voor een Europees model, met gematigde inkomens- en vermogensverschillen, een betekenisvolle publieke sector, een stevig sociaal zekerheidsstelsel, dat burgerschap en participatie centraal stelt? Mijn antwoord daarop heb ik u hier vanmiddag gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sjaak Evers schreef:

    Het verhaal van Cohen is goed, ik vind het verhaal van Wijffels (zie posting van 7 april 2009) echter nog steeds onovertroffen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *