Kerkrade ont-wikkelt zich

Afgelopen middag waren zo’n 45 man uit de ondernemingen, het onderwijs en de overheid van Kerkrade daar in Cafe-zaal Dacus bij elkaar, om o.l.v. DeLimes (Harold Janssen) en Via Belgica (Angelo Bombrini) te bespreken hoe van de krimp een kans te maken, in de vorm van het Worldcafe. Was een mooie middag waar ontspannen en betrokken een impuls gegeven is aan de ontwikkeling van Kerkrade. Vervolg gaat plaats vinden op 23 april.

Mooi hoe Harold Janssen als inleiding kort en krachtig het nieuwe organiseren zet naast het oude organiseren: vakmanschap, vertrouwen, verbinding en inspiratie (V3I) naast command, control, communication and intelligence (C3I).

Vervolgens gaat het Worldcafe van start:
In Ronde 1 is de vraag om de krimpvraag beter te formuleren. We duiken aan mijn tafel allemaal meteen sterk in de inhoud. Boeiend bijvoorbeeld om te horen dat voor Kerkrade Brussel dichterbij is dan Den Haag of Amsterdam.
In Ronde 2 mogen we vol aan de slag met onze antwoorden op de krimpvraag. Bij ons gaat veel aandacht naar de bureaucratie, naar gebrek aan medewerking  van de politiek/overheid…
In Ronde 3 komt bij ons aan tafel bijvoorbeeld levenskwaliteit als prioriteit 1 van deze regio naar boven …
Ronde 4 gaat over het Actieplan. We komen met z’n allen op 10 stuks, zoals bijvoorbeeld: de schooljeugd van Kerkrade filmpjes laten maken over waarom zij Trots op Kerkrade zijn.

Alle resultaten van alle rondes (‘tafelkleedjes’ en flapovervellen door Henk Hogeweg en Helma Ton) komen op de sites van DeLimes en Via Belgica. Hoofdeffect is dat verbindingen ontstaan, inhoudelijke thema’s boven komen drijven, basis voor vervolg ontstaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *