DeLimes Nieuwsbrief

Wijsheid in plaats van debat

Tja, daar sta je dan. Eén potlood, één hokje, eens in de vier jaar. En dat in een steeds complexer wordende wereld. In plaats van meer wijsheid, organiseren we met dat potlood verdeeldheid. Steeds meer mensen haken af. Om processen van aanhaken en wijsheid te helpen organiseren, haalt DeLimes Jim Rough naar Nederland. Op 14, 15 en 16 juni leert hij ons de kunst van de Dynamic Facilitation. Toepasbaar in complexe situaties in organisatie en samenleving.

Energie en verbinding

Eén van de in economisch opzicht meest problematische gebieden in Nederland is een kleine uitstulping aan de grens van Zuid-Limburg. DeLimes organiseert er op 12 maart een bijeenkomst die het begin moet worden van het verbinden van energie om het tij te keren. In Kerkrade komen ondernemers, bestuurders en mensen uit onderwijs en andere delen van de samenleving bij elkaar om de krachten te bundelen. Volgens de beproefde methode van het DeLimes | Cafe. Als u wilt deelnemen kunt u zich opgeven bij ons secretariaat. Een jaar geleden organiseerden we al zo’n bijeenkomst in de Achterhoek, waarvan de energie nog steeds voelbaar is in de vorm van tal van vernieuwende initiatieven om de crisis om te zetten in kansen.

Chaos en complexiteit

Een dikke 8 kreeg Selinde van Raalte bij haar afstuderen aan de Bedrijfskundefaculteit van de Technische Universiteit Eindhoven. Gefeliciteerd. Zij studeerde af op de chaos en complexiteitsleer door de door DeLimes ontwikkelde methodologie van organisatieontwikkeling te evalueren. Zij volgde daartoe van dichtbij het programma dat momenteel loopt bij de openbare bibliotheken in Nederland om hun innovatief vermogen te vergroten. Behalve praktisch mogen we nu ook zeggen wetenschappelijk verantwoord bezig te zijn, zo constateren wij met trots.

Kennis en kunst

Bevat muziek kennis, nieuwe kennis? Kunnen professionals iets leren van musici, muzikanten en componisten? Heeft een samenleving, een organisatie ritme? Deze en andere vragen zijn aan de orde op 5 juni als de stichting Vanwoodman in Culemborg de zesde aflevering van Kennis & Kunst organiseert. Deze bijeenkomsten zijn vermaard geestrijk en met name voor zin’ners – zelfstandigen in een netwerk – een must.

Ego en eco

En we zeggen het nog maar een keer: de Rijnlandweek. Van 5 tot en met 9 juli is weer de zomereditie. Vooral als je denkt al te weten wat Rijnlands organiseren is. Alumnus en nu professor Erik Heineman hield afgelopen 2 maart in Groningen zijn inaugurele rede onder de titel  Van ego naar eco. Hij maakte geen geheim van zijn inspiratiebron.

Wad en aandacht

Het meest schaarse goed van onze tijd is aandacht. Daar draait het om in een speciale waddentrail van 9 tot 12 mei. Even helemaal weg. Echt weg. Een andere reden om naar het hoge Noorden af te reizen is de allereerste netwerkbijeenkomst van DeLimes Noord. Op 9 april in Niehove.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *