DeLimes Netwerk ontwikkeling 12 02 2010

Gister echt leuke, leerzame en enerverende middag bij DeLimes in Zwammerdam (zo’n 60 aanwezigen). Henk van der Steen leert ons op de van hem bekende energieke en enthousiaste wijze hoe je ook kennismaken kunt versnellen. Vervolgens leren we van Harold Janssen (overigens ook op de van hem bekende wijze: rustig, onverstoorbaar, relaxed, vrolijk, stralend) hoe effectief aan netwerkontwikkeling te doen.

Henk nodigt ons eerst uit groepjes te maken op basis van kleding, vervolgens op basis van haarkleur en tot slot op basis van onze favoriete tv-programma. Daarna schrijft ieder op een A4 3 dingen die hij/zij belangrijk vindt, wisselen we uit in het laatste groepje, kiest ieder een van zijn drie en vervolgens bedenkt ieder groepje een bedrijf op basis van die laatste keuzes.

Na deze mooie aftrap geeft Harold ons 4 thema’s die we mogen uitwerken: hoe gaan we:
1. netwerken, in de zin van: zingeving in ons Netwerk organiseren
2. netmerken, naar buiten toe duidelijk maken waar we voor staan
3. internetwerken, social media inzetten  
4. samenwerken, zakelijk, samen klussen doen.
Interessante, erg mooie 4-ling. Om te overdenken in relatie tot netwerkontwikkeling !

Zelf koos ik voor 1, gaf (vond ik) goede gedachten wisseling over: wat geeft jou zin aan deze middag, wat doet je afhaken, wat is voor ons de zin van dit netwerk, hoe houden we die er in ?

Tot slot presenteert ieder groepje in een minuut zijn story, voor de video van Harold, met (vooraf en achteraf) ‘pingeltjes’ van Henk. Videotjes komen op www.delimes.nl, waar we teksten mogen/kunnen gaan toevoegen….

Huishoudelijke mededelingen:
– Volgende keer is weer in Zuid: 12 maart. Henk Hogeweg is aan het organiseren naar het idee van de bijeekomst die DeLimes in Ulft gehad heeft;
– Jim Rough doet 14-16 juni workshop Dynamic Facilitation. Meer info bij Helma Ton;
– Abonnement op Slow Management moet (min of meer) voor deelnemers aan de maandelijkse DeLimes netwerkmiddagen; blad is een kern in de beweging, en mooi en leerzaam !
– Rijnlandweek blijft een belangrijke mogelijkheid om te leren over het Rijnlandse;
– Rijnlandse Veranderkunde, leren zonder in een conferentieoord te zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *