LUX – Verlicht de geest

Zondagochtend 11.27 wordt de derde LUX-aflevering over Moraal herhaald. Hierin komt Susan Neiman uitgebreid aan het woord. Zij schreef een handboek voor ‘volwassen idealisten’. Met verder in deze aflevering: Antjie Krog, Nasr Abu Zayd, Dominique Moïsi en Charles Taylor.
 
Op de site staan inmiddels extra filmpjes op de pagina’s van Susan Neiman, Dominique Moïsi, Antjie Krog, Jonathan Sacks and Zainab Al-Suwaij. Via het blog kunt u de exclusieve tekst van de Winternachten lezing van Antjie Krog vinden.
 
Dinsdagavond wordt de laatste aflevering van onze serie uitgezonden. Sense of belonging – waar voelen we ons thuis? 

Bekijk de promo door op deze link te klikken

Hoe creëren we een samenleving waarin we ons kunnen verbinden met elkaar en een sense of belonging, geborgenheid ervaren? Gevoelens van ontheemding achterlatend en onderweg naar de wereld als ons thuis. Zijn we om zelf gelukkig te zijn aangewezen op anderen of leven we alleen voor onszelf? De samenleving is het huis dat we samen bouwen. Een verhaal over verlangen naar bestemming en betekenis.

Met: Antjie Krog, Nasr Abu Zayd, Jonathan Sacks, Ian Buruma, Charles Taylor en Zainab Al-Suwaij.

Ruben Altena,  namens de LUX-redactie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *