Kapitalisme in crisis (1)

Eerste aflevering van een nieuwe serie van de Volkskrant: interview met voormalig VVD-er Frank Ankersmit, hoogleraar filosofie van de geschiedenis: Gaten in de samenleving. Zou hij ordoliberalisme kennen ?

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Willem Stalland schreef:

    Een prima stuk van Frank Ankersmit. Hij heeft – terecht- weinig vertrouwen in het zelfreinigend vermogen van bankiers. De vraag is of overheden wel de wil hebben om de macht van de bankiers te breken; dat kan alleen internationaal. Maar de vraag is of dat lukt. Ik deel zijn scepsis of de politiek in Nederland de moed en het vermogen zal hebben om in te zetten op een vernieuwende en gewenste sturende rol van de overheid. “De heren dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.”
    Ook ik denk dat er een nog zwaardere crisis zal aankomen met hele vervelende sociale consequenties. waarschijnlijk zal de wereld uiteenvallen in verschillende machtsblokken met de nodige protectie, waarin eigen belang voorop zal staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *