Grote denkers over de toekomst

Hierbij wil ik graag uw aandacht vestigen op een vierdelige serie programma’s die de IKON vanaf dinsdag 5 januari uitzendt. Op de drempel van een nieuw decennium werpen acht internationaal bekende denkers een blik op de vraag hoe we in een globaliserende samenleving goed met elkaar samen kunnen leven. Hoe gaan we om met diversiteit en hoe kunnen mensen een sense of belonging vinden zonder dat die anderen uitsluit? Voor een antwoord op deze vragen zijn we te rade gegaan bij de filosofen Charles Taylor en Susan Neiman, dichteres Antjie Krog, rabbijn Jonathan Sacks en verder Nasr Abu Zayd, Dominique Moïsi, Zainab Al-Suwaij en Ian Buruma. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en geëngageerde denkers met hoopgevende visies. In vier uitzendingen krijgt u een inburgeringscursus tot wereldburger.
 
Alle informatie over deze serie vindt u op http://www.luxmagazine.nl/luxUitzending.aspx?lIntEntityId=484. Voor elke geïnterviewde is een aparte pagina aangemaakt, die de komende weken verder aangevuld zal worden. De flyer (pdf) van de serie kunt u hier bekijken. Op de site zal ook extra videomateriaal te zien zijn dat niet in het programma voorkomt, en uiteraard zijn de uitzendingen nadat ze op tv geweest zijn ook terug te zien op onze site.
 
Mijn vraag is of u online of op andere manieren aandacht zou kunnen besteden aan deze serie. Het programma wordt laat op de dinsdagavond uitgezonden (23.25), dus veel toevallig langszappende kijkers zullen er niet zijn. Ik verwacht dat veel mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in dit programma nauwelijks tv kijken, omdat er zo weinig inhoudelijke televisie naar hun smaak gemaakt wordt. Ik hoop dat juist deze mensen van ons programma zullen horen. Mijn vraag is ook of u andere mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn of aandacht zouden kunnen besteden aan ons programma op ons wil attenderen. Mocht u vlak voor de uitzending daaraan herinnerd willen worden, dan kunt u zich opgeven voor onze nieuwsbrief.
Met vriendelijke groet, en de beste wensen voor de kerst en het nieuwe jaar,
 
Ruben Altena
redacteur / researcher IKON Televisie – LUX

Postbus 10009
1201 DA Hilversum
035 6727167
06 26036501
[email protected]
http://www.luxmagazine.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *