Uit de Volkskrant van 19 dec. 2009

Brief aan Darwin, mooie brief van Louise Fresco, waarin ze het heeft over de homo durabilis, de duurzame mens, die de kringlopen in de natuur respecteert;

Nieuwe verhoudingen fnuiken overleg
, over de Klimaatconferentie van Kopenhagen, met een maximaal aantal belanghebbenden een Rijnlandse uitdaging van jewelste. Boven op dat ieder aandacht behoeft, vond ik het onderscheid van Mevrouw Cramer in Buitenhof van vanochtend wel verhelderend: de groep van ontwikkelingslanden bestaan uit 5 groepen:
1) China,
2) Brazilie, India en China,
3) de Eilandstaten en de arme ontwikkelingslanden,
4) de anti-kapitalisten met bijvoorbeeld Chavez, 
5) de olielanden,
waarbij ze suggereerde dat de laatsten verantwoordelijk gehouden mogen worden voor het maar gedeeltelijk slagen van de Conferentie.
Wat mij betreft is er stap vooruit gezet: 
– VS doet nu mee, 
– China maakt toezicht mogelijk,
– Ontwikkelingslanden nemen genoegen met 100 miljard,
– Europa kan er van leren een bescheiden rol te hebben in de wereld, blijft anderzijds voorop lopen;

We doen alleen ons werk, over het Jacobs Gasthuis in Schiedam en Het geheim van De Klink: huiselijk en kleinschalig, beste verzorgings- resp. verpleeghuis van NL volgens de Volkskrant. Interessant zijn behalve dat ze de beste zijn, vooral ook de interviews, die mij meer zeggen sinds de uitgebreide kennismaking met De Hagert;

–   Er bestaat geen kerk in de Islam, over de scheiding van kerk en staat, die volgens de schrijver niet bestaat in de Islam, omdat de kerk niet bestaat in de Islam. Verheldert ook waar Islamisten wel voor gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *