DeLimes Nieuwsbrief 14

Het Prince of Egypt model (volg mij, ik weet de weg) heeft nu wel afgedaan. Het gaat in deze eeuw om de kracht van de zwerm (met z’n allen komen we ergens). Menigeen ploetert echter nog voort in vermolmde hiërarchieën of leidt een stagnerend zelfstandigenbestaan door angst dingen te delen. DeLimes | organisatieontwikkeling, opgericht om de toekomst een handje dichterbij te helpen, ontwikkelt zich intussen steeds meer tot een uitgebreid netwerk. Een vernieuwde huisstijl benadrukt dat en een nieuwe website was niet meer dan logisch. Je bent wat je deelt, nietwaar.

Netwerkmiddag 9 oktober

Tijdens de netwerkbijeenkomsten, elke tweede vrijdag van de maand, lopen collega’s, klanten, belangstellenden, gewoon door elkaar heen. Tot verbazing van menigeen is het nog gratis ook. Gewoon je komst aankondigen per mail. Op 9 oktober gaan we Rijnlands organiseren live meemaken bij Rensa in Didam. Klant vertelt – van 14.00 tot 17.00 uur – hoe de mensen zelf het logistieke centrum hebben opgezet. Maximaal 40 deelnemers. De november-bijeenkomst is weer in Zwammerdam.

Leiderschap: voorlichting Afrika-reis

Ook op 9 oktober, maar dan in de ochtend, is een bijeenkomst van mensen die leiderschap willen tonen in de turbulente ontwikkelingen aan het begin van deze eeuw. In maart vertrekt een gezelschap naar Afrika, om daar de traditionele manier van besluitvorming in de aders te krijgen. En te onderzoeken hoe dat een aanvulling is op onze Rijnlandse manier van organiseren, die juist daar zoveel moeite mee heeft. Een aantal van hen zal naar verwachting besluiten nieuwe wegen in te slaan met de organisatie waaraan ze leiding geven. In alle openheid, zodat heel Nederland er wat van kan leren. Je bent wat je deelt. Wie belangstelling heeft, neme contact op met Jaap Peters.

Budgetteren is passé

De allesoverheersende terreur van de planning&control cyclus begint zo langzamerhand ook iets te worden waarvan we meer last hebben dan profijt. En het kan best anders. Hoe, daarover organiseren DeLimes en fiNext op 27 oktober een praktijkseminar. Zo zullen Unilever en Svenska Handelsbanken vertellen over het leven na het doorbreken van de starheid van het budget. De pdf kunt u hier downloaden.

Managen iets anders dan organiseren

Dan moet deze er ook maar meteen even uit: is managen niet eigenlijk passé?  In hun boek ‘Bij welke reorganisatie werk jij?’ werken Jaap Peters en Hester Heringa talloze voorbeelden uit van zaken die goed gemanaged zijn (alle vinkjes zijn gezet), maar toch bar slecht georganiseerd. Met name de voorbeelden uit de jeugdzorg zijn schrijnend. En op de bijbehorende site komt er elke dag wel een casus bij.

Rijnlands organiseren

Voor wie weer eens goed wil doorgronden wat dat ook alweer was, organiseren,  is er de Rijnlandweek. De wintercourse is van 4 tot en met 8 januari 2010. Schrijf je in, anders is het weer wachten tot de zomer.

Als reorganiseren dan toch moet…

..doe het dan effectief. Wij kunnen u 15 procent korting bieden op het Focus-seminar Effectief Reorganiseren op 8 en 9 oktober in Soestduinen. Enfin, kijk zelf maar.

Aanmelden

Afmelden voor deze nieuwsbrief kan eenvoudig hieronder. Aanmelden op de home page van onze site . Daar kunt u ook een account aanmaken. U kunt dan ook voluit meepraten over het Rijnlandse alternatief voor de 21ste eeuw. Help mee organisaties in dit land mooier en sterker te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *