Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Martin Swinkels schreef:

  OMG. Als gewoon bedrijf kun je dus helemaal niet MVO ondernemen. Ik heb even geturfd wat voor moderne dingen je allemaal moet doen. Zie lijstje hieronder. Dat soort dingen doen wij nooit in ons familiebedrijf, want dan houden we geen tijd meer over om producten te maken voor onze klanten.
  Wel jammer, want MVO leek me wel wat.
  Het lijstje:
  “in kaart brengen”
  “creeeren van bewustwording en draagvlak”
  “doelstellingen formuleren”
  “criteria opstellen”
  “systemen, procedures en structuren”
  “monitoren”
  “criteria voor het inkopen van producten en diensten”
  “besluitvormingsprocessen en de planning van activiteiten”

  Het lijkt wel wat op dat spelletje bullshit-bingo.

 2. Sjaak Evers schreef:

  Dat lijkt me tekort door de bocht. Dit hulpmiddel is niet beslissend voor wat MVO is en hoe je dat invult. Het is een beetje op de manier van ISO 9001 en 14001, een manier van grotere bedrijven, lijkt mij. Je kunt ook dichter bij de essentie blijven: Maatschappelijk Verantwoord ondernemen, waarvan de invulling met de 3 P’s van Planet, People en Profit een andere manier is. Volgens mij zijn er nog veel meer manieren mogelijk, te bedenken …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *