Rinnooy Kan weer over Rhineland Model

Zojuist zocht ik iets op de website van het FD en kwam toen de volgende film tegen:

Kan de ‘Rijnlandse’ economische traditie van Duitsland en Nederland de bodem zijn voor een hernieuwd Europees kapitalisme? Bekijk de toespraak van SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan tijdens de tweede editie van de conferentiereeks Markt en Moraal.

Tijdens deze toespraak geeft Rinnooy Kan zijn beeld van Rijnlands weer. Verder gaat hij kort in op de EU, de globalisering, MVO, maar de meeste aandacht besteed hij er aan dat het voor bedrijven winst is als zijn zich maatschappelijk inbedden. Onze blik heeft zich al lang afgewend van de kerk, daarna van de staat, en nu gaat de meeste aandacht naar onze economische positie. Organisaties hebben daar dus een verantwoordelijkheid in te dragen, en onderzoek wijst uit dat dit loont.

Hier is de link: http://videoplayer.neos.nl/fd/index.php?item=1704

Helaas komt er eerst een kort reclamefilmpje. Ik weet natuurlijk niet hoe lang de film blijft staan…

Groeten en tot ziens,

Jan Tops

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *