Nieuwsbrief 12

Nieuwe wegen in Afrika

Uitgerekend in Afrika op zoek naar Nieuwe Wegen.  Het kwartaalmagazine Slow Management daagt twintig directeuren en managers uit om in Zuid-Afrika en Botswana Neue Kombinationen te maken. Met elkaar en door diepgaande kennismaking met elementen uit de Afrikaanse cultuur. Terug in Nederland zou een aantal daarvan samen met de eigen organisatie verder moeten gaan snuffelmuizen en daarmee als inspiratie gaan dienen voor de rest van Nederland. Wie durft moet maar eens contact opnemen met Jaap Peters.

Netwerkdag in het Oosten

DeLimes netwerkmiddag op vrijdag 12 juni is weer in het oosten van het land en wel in Hengelo. Centraal staat een diepgaande kennismaking met de ideeën van Ton Westendorp, voormalig bestuursvoorzitter van Nedap uit Groenloo,een beursgenoteerd maar wel degelijk Rijnlands bedrijf. Een must voor iedereen die dacht dat dat niet kon. Opgeven via het secretariaat. Op de site de precieze locatie. Ook kunt u daar het programma downloaden.

De essentie van het politievak

Vanwoodman, de stichting voor Rijnlandse kennisproductiviteit, organiseert op 26 juni een bedrijfsbezoek aan de Politie Groningen. Met gesprekken met wijkagenten, een diepgaande kennismaking met een actuele casus, gesprekken over authenticiteit, sturing van buitenaf, vernieuwing, het vak, gezag en geweld met agenten op straat en een heuse beroepsvaardighedentraining. Wie wil kan zich ’s avonds storten in de TT-nacht, met internationale gasten, blues en ander feestgedruis. Meer informatie op de website.

Vernieuwing in IJsland

De reis naar IJsland heeft inmiddels voldoende deelnemers. Maar ook hier geldt, hoe meer zielen hoe kennisproductiever. Op zoek naar hoe een bankroete natie het kapitalisme opnieuw aan het uitvinden is. De toekomst is er al, je moet hem alleen willen en kunnen zien. Dat kan wat ons betreft van 3 tot en met 8 juli. Meer informatie over deze unieke studiereis op onze site.

Rijnlandweek

Omdat er deze zomer twee Rijnlandweken zijn, is er nog plaats op de cursus in de week van 31 augustus. Wie dan niet kan, kan er in de week van 13 juli ook nog wel bij. In de Rijnlandweek wordt u ondergedompeld in (1) wat is nu ‘sociaal-economische bedrijfskunde’ en (2) wat komt daarbij kijken om het tussen de oren te krijgen? Op de eerste plaats bij jezelf en daarna in je organisatie. Elke deelnemer draagt een eigen praktijkcasus aan. Een keur aan bijzondere gastsprekers en onverwachte werkvormen maakt het programma interactief en afwisselend. Klik hier voor het programma. Opgeven en inlichtingen via ons secretariaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *