DeLimes Vrijdagmiddag: 15 mei in Eindhoven !

Graag nodigen wij u uit voor de DeLimes bijeenkomst op Vrijdag 15 mei 14h00 in Eindhoven. De bijeenkomst heeft als thema  – Transformeer de Crisis, Nu! –

 

We hebben een uitdagende symbolische locatie beschikbaar: Het Oude Pomp Gebouw van Brabant Water, op het voormalige Philips complex Strijp T. Een gebouw waar tot voor kort water werd gezuiverd. Het staat nu leeg en wacht op een nieuwe bestemming. Op 15 mei gaan onze gedachten, gesprekken en beelden er dwalen en stromen en zo een nieuwe bedding vinden.

 

Het vertrekpunt voor de middag vormt het besef:
* dat we in een ingrijpende maatschappelijke overgangsfase verkeren, waarin een echte (tweede orde) transformatie zich aandient
* waarvan de uitkomst mede wordt beïnvloed door de veranderkracht die we gemeenschappelijk weten te genereren;

* omdat zo’n omslag niet vanzelf op gang komt of door zal zetten,
* laat staan betere organisaties en een betere wereld zal brengen.

 
We maken in de loop van de middag twee bewegingen:

 

1.   Review: We starten de bijeenkomst om 14h00 met het maken van een terugblik op de voorbije tijd en nemen daar symbolisch afscheid van door het als wasgoed op te hangen:
* Wat was goed en is goed en daarom waardevol om mee te nemen naar de toekomst. Wat moeten we blijven doen en is daarom de moeite waard om te etaleren?
* Wat is de vuile was van het recente verleden. Waar moeten we beslist mee ophouden/niet mee doorgaan en wat gaan we daarom achter ons laten?
* We hangen de door ons gemaakte selectie goed zichtbaar uit aan een waslijn.
* Wij nodigen u uit zelf voorbeelden van vuile en goede was mee te nemen.

 

Om 15:15 Pauze

 

2.   Preview: Om 15:30 gaan we verder met het gezamenlijk dromen van een vooruitblik op de toekomst.
* Het is duidelijk dat het op allerlei plaatsen borrelt, bruist en gist aan nieuwe ontwikkelingen die steeds meer zichtbaar worden
* Wij vermoeden dat we nog maar pas aan het begin staan van nieuwe ontwikkelingen, waarvoor we ook nog maar nauwelijks passende beelden en metaforen hebben – “we ain’t seen nothing yet’.
* Daarom bespreken en visualiseren we gedurende een uur onze dromen van betere organisaties en een betere economie en samenleving.
* Tot slot onderzoeken we wat het van ons vraagt om onze inspirerende dwarsdoorsneden van de toekomst daadwerkelijk te realiseren.

 

Alles gebeurt in subgroepen, zodat we rond 16:30 de balans van de middag kunnen opmaken en plenair afsluiten met het delen en bevestigen van de dromen.

We gaan daar vanaf 17h00 ook een hapje en een drankje bij nemen. 

 

De werkvorm is die van een Werkplaats, omdat een werkplaats (of een atelier) de ambachtelijk en creatieve context biedt waarin mensen gezamenlijk dingen doen en uit dat praktisch/reflectieve handelen vernieuwende resultaten voortkomen.

 

Strijp S ligt aan de binnenkant van de Rondweg van Eindhoven, Strijp T ligt daar tegenover, aan de buitenkant direct naast de Rondweg van Eindhoven. Zie bijgaand kaartje. Het pompgebouw is te vinden op het tegenwoordige Bedrijvenpark “De Beuk”, het voormalige Strijp T, bij het kruisje op bijgaand kaartje. U bereikt dit terrein door vanaf de binnenring rond Eindhoven (De Beukenlaan,) nadat deze onder de spoorlijn doorgaat, de “ventweg” op te rijden. Dat is op het plattegrondje vlakbij het NS station Eindhoven Beukenlaan. Als u vanaf de westzijde komt, kunt u het beste even doorrijden en na de kruising met de spoorlijn bij het verkeerslicht keren en direct de ventweg oprijden.

 

Wij hopen er U allen Vrijdag middag 15 mei vanaf 13h30 te ontmoeten.
Graag wel even van te voren aanmelden bij Carona de Groot [email protected].

Het productie-team:
Michiel, Niels, Djurre en Vincent,
Poul, Bertil, Sjaak en Ger.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Khalipha schreef:

    Well written article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *