DeLimes Nieuwsbrief 9

Netwerkmiddag 13 maart: grensoverschrijdend

13 Maart is de tweede netwerkbijeenkomst van DeLimes Oost in het Duitse Kranenburg, 12 kilometer ten oosten van Nijmegen. De middag staat in het teken van vakmanschap en duaal leren, zoals dat nu leeft net over de grens. Gastsprekers zijn:Herr Josef Gietemann, Meister Schornsteinfeger en SPD-kandidaat voor het burgemeesterschap van Kleve. Hij gaat het hebben over vakmanschap, leren en werken en over collegialiteit. En Herr Hans Reder, Leiter van het Berufskollege over de organisatie van de school, duaal leren en over de relatie met alle stakeholders. Nadere informatie op onze website.

Vrijkaartjes Managementboekengala

Ook dit jaar heeft DeLimes een aantal vrijkaartjes voor het managementboekengala. Op 10 maart wordt dit evenement voor de zesde keer georganiseerd. Op de tweede dinsdag van maart, de dag waarop traditioneel de Nationale Boekenweek wordt geopend, wordt opnieuw het Managementboek van het Jaar gekozen. De avond belooft minstens zo leuk te worden als vorig jaar, toen Mathieu Weggeman won met zijn boek ‘Leidinggeven aan professionals? Niet doen!’, een boek over dienend leiderschap, de kenmerken en eigenaardigheden van professionals en hun belangrijkste productiefactor: kennis. Mail naar ons secretariaat. Wie het eerst komt het eerst maalt.

Vrijstaat Achterhoek

Met buitengewone geestdrift heeft burgemeester Herman Kaiser de Vrijstaat Achterhoek uitgeroepen. Hij deed dat zaterdag 7 februari te Ulft na een bijeenkomst van ondernemers, bankiers, schooldirecties, politici en tal van andere Achterhoekers waarin deze collectief de strijd aanbonden met de financiële crisis. Voor DeLimes, die de bijeenkomst leidde, was niet alleen sprake van economische, maar vooral ook van maatschappelijke en politieke vernieuwing. Inmiddels zijn er meer regio’s bezig dergelijke bijeenkomsten te organiseren. Wie meer wil weten: mail ons. Op de site staan links naar diverse uitzendingen en publicaties.

Rijnland Congres met Michel Albert

Eerst een avond met lezingen, dan een dag lekker Rijnlands werken. Zo ziet het tweede Rijnland Congres eruit op 26 en 27 maart. Grote spreker is prof. Michel Albert, voormalig hoofd van het Franse planbureau en auteur van het boek ‘Capitalisme contre Capitalisme’ (1991), waarin hij aandacht vraagt voor het bestaan van twee dominerende kapitalistische modellen: het Rijnlandse Model in Europa en het Angelsaksische Model in de Verenigde Staten. De tweede dag wordt kennisproductief ingericht, waarbij de bezoekers op basis van gesprekken met echte Rijnlandse bedrijven ter plekke het eerste Rijnlandse Praktijkboek zullen schrijven. Een plekje reserveren kan via ons secretariaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *