Bijzonder artikel: Transforming Capitalism

Beste Rijnlanders,

Bijgaand stuur ik jullie een artikel van Otto Scharmer van MIT en inspirator van het Presencing Institute, vanwaaruit het Presencing denken (zoals ontwikkeld door Peter Senge, Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Flowers in het boek Presencing) verder wordt ontwikkeld. Er is inmiddels ook een Presencing Community met een eigen snel groeiende web-omgeving (http://www.community.presencing.com).

Voor mij staat op dit moment het vraagstuk van het omgaan met de crisis tamelijk centraal. En de vraag is dan wat het gedachtegoed van de Rijnlanders en Slow Management te bieden heeft: een uitdaging aan ons allemaal. Voor mij is het Presencing denken/U-model een aanvullende bron van inspiratie die zeer nauw verwant is aan het Slow Management en Rijnland denken.

In december heeft Otto Scharmer een aanzet voor een visie op de crisis geschreven die ik jullie als Rijnlanders/sters niet wil onthouden.

Hoop overigens jullie te ontmoeten op de tweede Rijnland bijeenkomst op 26 maart, danwel op de De Limes middag van ‘Zuid’ op 15 mei.

Hartelijke groet,

Ger Jonkergouw

drs Ger F. Jonkergouw
Dream Developer
Jonkergouw Creating Solutions
Wehryweg 9
6301 GA Valkenburg
the Netherlands

Phone: +31.43.6010048
Fax: +31.43.6014521
GSM/Mobile: +31.620017105
Email: g[email protected]
www.jonkergouw.com 

Partner in BOLD – Performance Improvement
(BOLD = Business, Organisation & Leadership Developers)
www.bold-network.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *