Growing up in a risk averse society

Wie ooit te maken heeft gehad met de regels waaraan peuterspeelzalen en kinderdagverblijven moeten voldoen, weet hoever het ‘zero risk’ denken al is opgerukt in Nederland. Vanzelfsprekend kunnen ze er in het Verenigd Koninkrijk ook wat van. Het krampachtig proberen uit te sluiten van risico’s, is dan ook een typisch kenmerk van de Angelsaksische denkwereld. Een lichtpuntje is het boek ‘No Fear’, met als ondertitel ‘Growing up in a risk averse society’. Het toont aan dat er aan de overkant van de Noordzee soms toch nog nagedacht wordt.
Kort samengevat: No Fear argues that childhood is being undermined by the growth of risk aversion and its intrusion into every aspect of children’s lives. This restricts children’s play, limits their freedom of movement, corrodes their relationships with adults and constrains their exploration of physical, social and virtual worlds.
Groet,
Martin Swinkels

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *