Artikelen van 7 feb 2009

Uit de Volkskrant:
Geluk + toeval = succes, interview met Malcolm Gladwell. Uit artikelen/interviews elders (Management Team en Manager & Literatuur) herkende ik meer de formule: externe omstandigheden + persoon zelf = succes, een relativering van de rol van het individu als het gaat om zijn succes (American Dream). 
Protectionisme is juist nu een groot gevaar, verslag van het World Economic Forum in Davos door Amerikaan Joseph Stiglitz, die m.i. voor de toekomst dus/wel een te grote rol weg legt voor Amerika.

Uit de NRC:
– De globalisering stagneert door deflatie, protectionisme en door morele bezwaren, pag. 1 en pag. 2 van het Opinie & Debat deel van de NRC. Leerzaam om te lezen dat globalisering historisch ook al grote veranderingen onderging, dat ook Savonarola en Luther al vrijhandel en geldzucht al zagen als ‘wortel van alle kwaad’.
Slecht nieuws ging nooit over ons. Maar toen kwam de crisis. Leuk verhaal van een jonge journaliste.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *