DeLimes Nieuwsbrief 8

Michel Albert komt naar Nederland
Michel Albert, de man die de termen Rijnlands en Angelsaksisch muntte, komt naar Nederland. Op 26 maart houdt hij op verzoek van onder andere DeLimes een lezing, naast een tweede aansprekende inleider met wie we nog in contact zijn. Albert is auteur van het boek Capitalisme contre Capitalisme, waarin hij in 1991 al neerlegde dat er na het wegvallen van het communistische machtsblok er duidelijk sprake was van twee soorten kapitalisme. Zijn inzichten zijn geldig tot de dag van vandaag. Wie erbij wil zijn kan zich alvast aanmelden.

Tweede Grote Rijnland Congres
Het Rijnland Model, zoals Michel Albert dat noemt, mag zich na het demasqué van de Anglo-Amerikaanse ordening in een hernieuwde belangstelling verheugen. Wie actief wil meewerken aan het doorontwikkelen daarvan naar de 21ste eeuw, mag het Tweede Grote Rijnland Congres niet missen. Op 26 zijn er zoals gezegd lezingen en op 27 maart een conferentie. Ook hiervoor kunt u alvast voorintekenen. Voor meer informatie, zie onze nieuwspagina.

Veranderkunde 2.0
In het opleidingsprogramma van DeLimes is ook in 2009 de drietapsraket Veranderkunde 2.0 opgenomen. Het pakket bestaat uit drie afzonderlijk te organiseren modules, waarin de deelnemers worden geschoold in Organizational Change Management, De Veranderpraktijk en ECHT Veranderen. De opleiding dekt alle ervaringsniveaus van medewerkers in uw organisatie af.. Docenten zijn gerenommeerde veranderkundigen als drs. Jaap Peters (auteur van o.a. De Intensieve Menshouderij) , prof. Thijs Homan (auteur van o.a. Organisatiedsynamica) en  dr. Naud van der Ven (auteur van Schaamte en Verandering). Meer weten? Stuur een e-mail.

Aandacht
Rijnlanders zien een organisatie als een dynamisch geheel van menselijke interactie. Hoe sterker de verbindingen, hoe beter dat lukt. Aandacht is hierbij de krachtigste motor. Sinds kort wordt onder de vlag van DeLimes daarom aandachtstraining aangeboden. Helma Ton doet dat, vanuit haar bedrijf iSensi. Zo’n 45 mensen konden er tijdens de netwerkbijeenkomst in december al mee kennismaken. Het ging over over stress, automatische piloten en het herkennen van patronen. De eerstvolgende training met open inschrijving start op donderdagavond 5 maart in Houten. Het is een speciale acht-weekse aandachttraining : Mindfulness voor Managers. De deelnemers leren om beter met stress om te gaan. Ook wordt ingegaan op diverse aspecten van de relatie tussen mens en organisatie. Het is wel een echte training: Learning by doing. Er zijn nog plaatsen vrij.

Intensieve Menshouderij

Met een rapportcijfer door de deelnemers van 8,3 is het seminar Intensieve Menshouderij niet meer weg te denken uit het aanbod van Denkproducties. 14 april is uw kans voor 2009. Wij citeren uit de folder: Met zijn spraakmakende boek ‘Intensieve Menshouderij’ veroorzaakte Jaap Peters een kleine aardverschuiving in managementland. Peters’ verhaal onthutst en verrast vele managers door de verfrissende analyse van zaken als: demotivatie, over-bureaucratisering en werkdruk. Geen wonder dus dat het boek al méér dan 20.000 keer over de toonbank ging..

Anders organiseren in het onderwijs
Onderwijsmanagers die houden van het onderwijs, die het organiseren van het onderwijs zien als een creatieve dagtaak en die wars zijn van bureaucratisering en formalisering, mogen de leergang Anders organiseren in het onderwijs niet missen. Deze managers plaatsen de inhoud voor de vormgeving ervan. Leren is het belangrijkst. Deze managers hebben als adagium: het managen van het organiseren van het leren is dienstbaar aan het leren. Bent u er zo een? Download dan de pdf op onze nieuwspagina: anders-organiseren-in-het-onderwijs. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *