Rijnlands van ‘across the Atlantic’

Beste Sjaak,

Al geruime tijd volg ik met belangstelling en sympathie jullie pogingen om het Anglo-saksische economie- en bedrijfsmodel te relativeren en hier het Rijnlandse model als alternatief tegenover te plaatsen.

Bijgaand 2 x Rijnlands van ‘across the Atlantic’: 2 artikelen van Henry Mintzberg met kritiek op MBA-opleidingen en de managers-ziekte als een van de wortels van het Anglo-model (ook in NL met zijn sterk Amerikaans geörienteerde invulling van universitaire en HBO Bedrijfskunde en Economie opleidingen) en kritiek op de zogenaamde zegeningen van het 1-dimensionele Shareholder Value model en Rijnland-achtige alternatieven.

Kortom: wij in Noord-West Continentaal Europa zijn niet de enige die het beter denken te weten.

Met Vriendelijke groeten,
Gijsbert Willenborg

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *