5 jaar Rijnland (Weblog) Groep & Librandi

Vandaag precies 5 jaar geleden (23 dec 2003) kwam de Rijnland (Weblog) Groep voor het eerst bij elkaar. De 5 bedrijfskundig ingenieurs van de TU/e bleken hun zorg te delen, én hun ambitie voor het Rijnlandse alternatief. (Het Weblog was toen overigens helemaal nog niet in beeld, is er sinds einde 2005. Daarna zijn mensen ons daar naar gaan noemen).
Zelf vind ik het mooi om dit 5 jarig bestaan te verbinden met een kado wat we krijgen van Ger Jonkergouw (en zijn vakbroeder Frans Trommelen, beiden op het Grote Rijnland Congres, met een bijzondere bijdrage (over samen bouwen en samen delen): samen schilderen en iedere deelnemer aan het Congres een deel van het resultaat mee geven), lid van de groep in het midden van de 5 jaar.
Het kado bestaat uit 2 delen:
1. de kern van hun (puur) Rijnlandse idee
2. een materiele expressie ervan

Ad 1. Op hun begeleidende A4 staat het met grote letters:

Geoliede
samenwerking
tussen bezielde
en verantwoordelijke
professionals
leidt tot
high performing
teams & organisaties

en vormt de basis
voor topprestaties
en duurzame
resultaten,

wat mij betreft een prachtige weergave en kernachtige samenvatting van het Rijnlandse gedachtegoed.

Ad 2. Op de andere zijde van hun begeleidende A4 wordt het materiele aspect van hun kado toegelicht (olijfolie (met nog een mooi boekje erbij: het fijne van olijfolie, het verhaal en de recepten) en wijn). Ger en Frans hebben het product uit hun ontmoeting met de jongste telg uit de Calabrische familie Librandi. Zij hebben 23000 olijfbomen op hun domein, waar in de winter alle aandacht naar uit gaat. Na de oogst en de persing in Januari gaan de medewerkers weer aan de slag in de wijngaard. Op deze manier werd een voltijds dienstverband gecreeerd, en kon het huis Librandi zich door ontwikkelen tot een duurzame high performing organisatie, die het hele jaar toegevoegde waarde realiseert voor alle stakeholders (sorry Teun, zij gebruiken dit woord).

Een fraai voorbeeld van een Rijnlandse organisatie dus, die zo te zien zo lid kon zijn van het Nieuwe Gilde.

Dank aan Ger Jonkergouw en Frans Trommelen (samen in BOLD)
voor hun bijzonder fraaie en toepasselijke kado !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Hans Waltman schreef:

    Gefeliciteerd. Ga zo door: de tijdgeest is ons gunstig gezind. Fijne dagen allemaal.

  2. Jan Schouten schreef:

    Gefeliciteerd. Het is goed te werken aan sociaal-krachtige en bedrijfsmatig goed geleide bedrijven en aan het goud waarop ze rusten: de mensen en hun onderlinge samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *