DeLimes netwerkmiddag 14 nov 2008 Uitnodiging

Beste Vrijdagmiddagbezoeker,

Het zijn roerige tijden. De grootste kredietcrisis tot op heden. Een land als Amerika waar de gezamenlijke schuld is opgelopen tot 69.000 dollar per individu. Een land waar misschien de eerste zwarte president gekozen gaat worden. IJsland een land wat van de vijfde plaats als meest welvarende land afgezakt is naar de onderste regionen. En tegelijk de benoeming van twee super commissarissen bij ING die de expliciete opdracht meekrijgen op Rijnlandse wijze toezicht te houden. De roep om het anders, duurzamer, te gaan doen is te horen. En de vraag hoe het dan moet staat er steeds weer bij, “It is always the question of the how”. 

Het Rijnlandse model (filosofie) heeft de media veelvuldig bereikt de afgelopen weken. Niet altijd met een positieve beschrijving: omschreven als een model wat al was afgeschreven en te soft was.
Wij zijn ervan overtuigd dat het Rijnlandse model, als fundament, het uitgangspunt zal zijn voor de organiseervorm van de toekomst. Die organiseervorm hebben we Rijnlands 2.0 gedoopt. En wat zou mooier zijn dan daar een artikel over te schrijven met alle bezoekers van de vrijdagmiddag. Het schrijven is tegelijk een mooie oefening voor de komende Rijnlanddag waar het eindresultaat ook uit een boekwerk zal bestaan.
 
Wat we voorstellen is een artikel te schrijven met de hele groep die aanwezig is.
Dat willen we doen door eerst in kleine groepjes op zoek te gaan naar de noties die we belangrijk vinden. Om vervolgens in collectief verband en met ondersteuning van Hans Terhurne te gaan mindmappen. Van elke branch in de mindmap maken we dan een alinea in het artikel. Dan kijken we of het lukt er die middag een compleet artikel van te maken.
Het artikel gaan we naar zoveel mogelijk kranten en tijdschriften sturen. Iedere bezoeker van de vrijdagmiddag kan het naar zijn/haar lokale of regionale media verspreiden.

Vrijdag de 14e nemen we ook afscheid van Els Visser als facilitator van de vrijdagmiddagen. Els heeft in de periode dat ze meeschreef aan het boek Crisis in de Hand tegelijk meegeholpen de vrijdagmiddagen vorm en inhoud te geven. Het boek is af en we willen Els hartelijk bedanken voor haar hulp ideeën en aanwezigheid.
 
Met vriendelijke groet,

Jurriaan Cals
E-mail:  [email protected]
T       0172 630490
M      06 22699093
Rijnlands organiseren in één week.
Cursus aangeboden door DeLimes, volgende gelegenheid van 5 t/m 9 januari 2009.

Zie voor onze activiteiten: http://stichtingdelimes.hyves.nl/events

Nu in de boekhandel het nieuwe boek ‘ Crisis in de hand’ .

Please don’t print this e-mail unless you really need to. Save trees for our children!

Carona de Groot
Secretariaat DeLimes

DeLimes BV, Plein 1, 2471 AN Zwammerdam
Tel: 0172-630490, Fax: 0172-630499
Email: [email protected]

afwezig: dinsdag- en donderdagmiddag.

Rijnlands organiseren in één week.
Cursus aangeboden door DeLimes, volgende gelegenheid van 5 t/m 9 januari 2009.

Zie voor onze activiteiten: http://stichtingdelimes.hyves.nl/events

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *