Buitenhof ==> Prekenmiddag a.s. vrijdag

Zojuist hadden we weer een fraaie aflevering van Buitenhof. Nout Wellink was er en Nelie Kroes was er. Jos de Beus had een (voortreffelijke !) column, gaf goed aan dat we niet alleen de kredietcrisis hebben, had een oproep aan de burger, dat die zich niet alleen als consument moet opstellen.

Goed hoe die Nout Wellink (expliciet) en Nelie Kroes (impliciet) ook gedreven worden door verantwoordingsplicht. Daar kunnen een aantal leiders nog een voorbeeld aan nemen; terwijl het spel nog volop ‘op de wagen’ is aanspreekbaar zijn.  

Het meest interessante vind ik dat zij beiden expliciet nadrukkelijk onderscheid maken tussen de aandeelhouder en het bestuur van een onderneming !! Nout bij Fortis toen Fortis nog aandeelhouder was van de ABN AMRO, Nelie nu de Staat aandeelhouder is van de ABN AMRO + Fortis NL.

Moeilijkheid vind ik nog dat zij teveel alleen gaan voor verbetering van de transparantie en het toezicht. Mogelijk moeten Nelie en Nout nog eens naar de column van Jos de Beus kijken en luisteren, daarover door denken én twijfelen, om het met onze Piet Moerman te zeggen, maar van hem meer op onze Prekenmiddag, a.s. vrijdag !!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *