De Limes Nieuwsbrief 6

Praat mee over het alternatief

De crisis in de Verenigde Staten is even fascinerend als afgrijselijk. Hier te lande staat het geloof in de vermeende superioriteit van het Anglo-Amerikaanse model inmiddels danig ter discussie, tot zelfs in ministeriele kringen. In de discussie over het Europese alternatief zit echter veel vooringenomenheid en onkunde. Wilt u volop kunnen meedenken en meepraten, dan is onze Winter Course een aanrader. In plaats van wintersport, zullen we maar zeggen (kwam toch al niet zo goed uit). ‘Rijnlands Organiseren in een week’, van 5 tot en met 9 januari 2009. Klik hier om het programma te downloaden. Meteen opgeven kan ook.

Uiterst actueel: Rijnlandse prekenmiddag

Ook niet gek bij het nadenken over het alternatief is onze maandelijkse bijeenkomst in onze eigen Rode Hoed, het schuilkerkje in Zwammerdam. Op vrijdagmiddag 10 oktober nodigen wij u uit om een drietal Rijnlandse lezingen te beluisteren van voorvechters (Stichting Vanwoodman, Stiching DeLimes, Rijnland-Weblog) van de sociaal-economische Rijnlandse benadering. Actueler dan ooit. Met bijdragen van Piet Moerman, Jaap Peters en Rienk Goodijk en een debat onder leiding van filosoof Frits Schipper. Begint om 14.00 uur, waarna we om 17.00 uur de traditionele oversteek maken naar dorpskroeg Het Gezwam. Opgeven kan hier.

Nieuwe datum Rijnlands en de Zorg: 9 december 2008 Kwaliteit in de zorg staat sterk in de belangstelling. Helaas grijpt men daarbij vaak naar een gangbaar kwaliteitssysteem als HKZ. Dergelijke ‘rule based’ systemen leiden dikwijls tot een onstuitbare bureaucratisering, werken ontmoedigend op werkelijk kwaliteitsdenken en gaan gemakkelijk voorbij aan de visie en het vakmanschap van management en professionals. ISO Healthcare pleit daarom voor een ‘principle based’ benadering. Om die beweging naar een Europese benadering van kwaliteit kracht bij te zetten vindt op 9 december de conferentie plaats: ‘Kwaliteit in de zorg, het moet anders! Over visie, vakmanschap en vertrouwen.’ Het inschrijfformulier kunt u opvragen bij ons secretariaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *