10 oktober: Prekenmiddag !!

Drie Rijnlandse Lezingen in de Schuilkerk van Zwammerdam (bij Alphen aan den Rijn) om 14.00 uur op 10 oktober 2008

 Minister Wouter Bos stelde op Prinsjesdag het verschil aan de orde tussen Rijnlanders en Angelsaksen en kwam tot de conclusie dat er wel degelijk tegenwind mogelijk is om het  Angelsaksische tij te keren. Vaak wordt Rijnlanders verweten dat ze slechts een sekte zijn die zich bezighouden met verloren idealen, maar dat de ware gelovigen Angelsaksen zijn, immers there’s no alternative. De kredietcrisis toont echter dagelijks aan dat het Angelsaksische model ook niet zaligmakend is.

Op vrijdagmiddag 10 oktober nodigen wij u uit om in Zwammerdam een drietal Rijnlandse preken te beluisteren van voorvechters (Stichting Vanwoodman, Stiching DeLimes, Rijnland-Weblog) van de sociaal-economische Rijnlandse benadering. En waar kan dat gegeven het bovenstaande beter dan in een Schuilkerk?

Liturgie:

1.    Welkom door Frits Schipper (filosoof aan de Vrije Universiteit en voorzitter van de Stichting Vanwoodman, Rijnlandse Kennisproductiviteit).

2.    Preek: ‘In beide de liefde’ door Jaap Peters (auteur van o.a . Intensieve Menshouderij, Rijnlands organisatieactivist bij Stichting DeLimes, Nieuw Rijnlands Organiseren).

3.    1e Lezing: ‘Rijnlanders durft te denken en te twijfelen’ door Piet Moerman (emeritus hoogleraar en auteur van het boek Angelsaksen versus Rijnlanders).

4.    2e Lezing: ‘Herwaardering van de Rijnlandse principes’ door Rienk Goodijk (hoogleraar aan de RUG en auteur van het zojuist verschenen gelijknamige boek)

5.    Hermeneutisch Polderen (debat onderleiding van Frits Schipper).

6.    Deurcollecte.

Traditioneel begeven de kerkgangers zich na afloop van de dienst naar de aanpandige dorpskroeg “Het GeZwam” voor de plechtige weekafsluiting.

·       Inloop: koffie  vanaf 13.30 uur

·       Aanvang dienst 14.00 uur

·       Locatie Schuilkerk Zwammerdam

·       Adres: Molenstraat 10 (in de achtertuin van nr. 8)

·       Parkeren bij de brug naast de Schuilkerk bij de voetbalkooi

·       Toegang gratis: consumpties in de kroeg voor eigen rekening

·       Na afloop kunt u het nieuwe boek ‘Herwaardering van de Rijnlandse principes’ van Rienk Goodijk en/of het Essay ‘Rijnlanders, durft te denken en te twijfelen’ van Piet Moerman aanschaffen.

Aanmelden bij [email protected] danwel bij [email protected], aangezien we maar een beperkt aantal mensen kunnen huisvesten in de Schuilkerk.

NB: Deze bijeenkomst is in plaats van het 2e Rijnlandscongres dat op verzoek van de deelnemende bedrijven is uitgesteld naar het 1e kwartaal van 2009. Nadere informatie hierover volgt via dit weblog en via www.vanwoodman.com 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *