FEM Business 23 aug. 2008

Gister deze FEM Business gekocht, getrokken door de ‘cover’: “STILLE KAMPIOENEN, Hoe Nederlandse industriele ondernemingen er in slagen wereldmarktleider te worden”. Karakteristieken van de 5 bedrijven waarom het blijkt te gaan:

  Product Naam Hoofdkantoor Omzet 2007 (Meuro)
1 Draaideuren Boon Edam 107
2 Melkrobots Lely Maasdam 273
3 Transportsystemen Vanderlande Veghel 611
4 Deeglijnen Rademaker Culemborg 65
5 Meet- en regelapparatuur Bronkhorst Ruurlo 32

 

Maar er blijken nog meer boeiende korte artikelen in te staan:
Wereldkampioenen houden het simpel, met een verwijzing naar de Duitse adviseur Hermann Simon en zijn bestseller Die heimliche Gewinner uit 1996 met een studie van 500 Duitse bedrijven en naar zijn vervolgstudie van 2007. Hij treft de combinatie aan van oud vakmanschap met modern ondernemerschap
–  Aysel Erbudak, directeur groot aandeelhouder (dga) van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, die ook al in ander media aan de orde kwam
Broeder in business, over Duiste Benedictijn Anselm Grun
Eerlijke Italiaan, over de onlangs overleden (want overreden) 51-jarige industrieel uit Turijn: Andrea Pininfarina.

Dit blad kost wat, maar lijkt dan ook heel wat beter dan het gratis blad Management Team. Ik heb er geen abonnement op, maar mocht iemand dat wel hebben, dan houd ik me aanbevolen voor de electronische versies van de artikelen, zodat ik ze op dit Weblog kan publiceren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *