Die Mission des Liberalismus

Piet Moerman blijft ons Duits materiaal ontsluiten. Hierbij het machtige verhaal uit Die Zeit van 7 aug (2008), waarbij Piet schrijft:

Wat voor ons Rijnlanders belangrijk is, is de conclusie van Die Zeit : de strijd tussen de vertegenwoordigers van de sociale marktwerking naar continentaal model en het model van volledig vrije marktwerking gaat door en bepaalt in hoge mate de inzichten van het liberalisme.
In dit voorjaar kwam de ‘Deutsche Gesellschaft für technische Zusammenarbeit’ na een tweedaagse bijeenkomst tot de volgende uitspraak die de spagaat goed weergeeft: ‘Het model van de sociale marktwerking en dat van een liberale marktwerking zijn niet twee varianten van hetzelfde basisidee, maar twee verschillende – niet met elkaar overeen- stemmende – aanzetten voor het maatschappijmodel van morgen’.
 

Dit is een voorproefje uit wat Piet Moerman met ons aan het maken is. Hij zet voor het Rijnland Congres van 10 oktober in op een soort ‘grondmanifest’, een Essay vol van stellingen, uitdagingen, inspiratiebronnen, soms ook cynische karakteriseringen, perspectieven, citaten, uitspraken, een basis voor denken en debateren over en Rijnlands/Europees stelling nemen t.a.v. ontwikkelingen in organisaties en in de wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *