Intelligentie heeft geen goddelijke muze nodig

Titel van een artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag, waarover Nol me schrijft:

Vandaag trouwens in de Volkskrant een aardig artikel over ‘wetenschap versus geloof”. De schrijver geeft aan dat veel “spirituele zaken” eigenlijk ingehaald worden door de wetenschap. Hij noemt natuurlijk Darwin, maar ook onderzoek naar bijna doodervaringen en onderzoek naar “spirituele ervaringen” die vaak logisch natuurkundig verklaard kunnen worden. Ook het ontstaan van ons heelal en van het leven kan worden verklaard. Waar blijft er dan nog ruimte voor een God, het goddelijke?

Geniet van het mooie weer.

Met vriendelijke groeten,

Nol Hovens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *