DeLimesmiddag => Rijnland Congres 10 Oct. 2008

We zijn weer met een stuk of 30 mensen, deze keer om met elkaar na te denken over het 2-de Grote Rijnland Congres van 10 oktober a.s. Idee is om mensen dan te gaan laten kiezen uit thema’s/vragen, waar ze die dag met anderen samen aan gaan werken, over gaan denken en spreken, waarbij ze zich in de loop van de dag dan laten voeden door key note sprekers en workshops, gelardeerd/afgewisseld met muziek, toneel en nog weer allerlei andere werkvormen.  
We bedenken met elkaar deze middag een grote verzameling goede mogelijke thema’s. Vanwoodman.com kan er mee aan de slag, houdt ons op de hoogte, schakelt naar behoefte mensen in bij de organisatie.
Materiaal lijkt me er voldoende. Essentieel lijkt mij nu allereerst om een goede locatie te vinden (De Bosrand in Ede?) en een aansprekende inleider (Herman Wijffels, Ronald Dahrendorf?).
Ondertussen zijn er weer allerlei interessante gedachten en mensen. Piet Moerman wijst ons bijvoorbeeld op Julia Friedrichs, die ingewijd werd in de wereld van McKinsey en er vervolgens snel voor bedankt, wel geboeid is geraakt door het begrip ‘elite’. Haar boek daarover is momenteel een bestseller in Duitsland. Zie LINK 1 en LINK 2.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *