Een nieuw management model van Oranje

Het mooiste m.i. in de kranten van dit weekend: een column van Johan Schaberg in de NRC van vandaag, over Oranje. Hij had kennelijk een soortgelijke associatie als ik, toen we interview met Van Nistelrooij lazen: het ging lopen toen de leider de vakman ruimte gaf… Waar kennen we dat van ? Het raakt de kern van het Rijnlandse, toch ? Ik kan het niet anders zien, niet laten om die link even te leggen.

Zullen we Johan Schaberg niet eens vragen op het 2-de Grote Rijnland Congres van 10 oktober 2008 ? Of Marco ? Ik hoor wel meer Rijnlands in hem …. 

Trouwens, 10 oktober al in Agenda genoteerd ? Details volgen later. Het wordt in ieder geval weer leerzaam en leuk. We hopen weer veel geinteresseerden te ontmoeten….

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Koen Krikke schreef:

  Het is inderdaad fascinerend dat de vakmannen van Oranje in de afgelopen drie wedstrijden ‘opeens’ hun vakmanschap hebben laten zien!
  Maar wat een teleurstelling dat dat afgelopen wedstrijd niet lukte… Alle flair en vertrouwen leek wel verdwenen. Het vakmanschap kwam niet uit de verf. De vakmannen waren van de leg. En waarom???

  We lezen iets over het onterecht underdog beeld van Rusland. Dat daardoor de verwachtingen van de hollanders en druk op de spelers te hoog werd. Regeerde de angst?

  Hoe dan ook: het vakmanschap zal niet opeens verdwenen zijn. De relatief lange rust (7 dagen), en het feit dat veel spelers van afgelopen zaterdag de wedstrijd op dinsdag niet gespeeld hebben kunnen niet de oorzaak zijn. Ook het tragische incident met het te vroeg geboren babytje is een te makkelijke oorzaak. Je kan namelijk ook betogen dat dat het team vleugels kan geven: Wat is er immers mooier dan Boularouz nu een hart onder de riem te steken met mooi spel?

  Naar mijn ide heeft Marco de spanning op de spelers niet kunnen doceren (managen?). Misschien mist hij gewoon senioriteit?

  Mijn keuze voor 10 oktober zou dus Schaberg zijn!

 2. Sjaak Evers schreef:

  Koen,

  Het blijkt erg moeilijk om als team goed te blijven presteren. Er zit ook zoveel psychologie in het spelletje….

  4 juli ontwerpen we Rijnland Congres van 10 okt.. Ik neem jouw voorkeur mee met de mijne. Houd het vervolg maar in de gaten. Ik zie je graag op 10 okt en/of op 4 juli.

  Sjaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *