DeLimes middag 9 mei

Dag Rijnlandse vrienden en geïnteresseerden,

Op vrijdag 9 mei is de volgende DeLimesnetwerkmiddag in de schuilkerk van Zwammerdam. Het is dan bijna Pinksteren, maar misschien is dat juist wel een mooie aanleiding om te komen. Het thema van deze maand is namelijk ‘Schaamte’. Niks mis mee om daar eens bij stil te staan met de heilige geest op komst. Jaap Peters en Naud van der Ven nemen dit onderwerp samen te pakken: Schaamte als motor voor verandering

Naud steekt in vanuit het rationele denken. Dit heeft de verdienste de wereld beheersbaar te maken. Maar tegelijkertijd heeft het de kwalijke eigenschap om dingen en mensen van hun eigenheid te beroven en in te voegen in een gelijkgeschakelde rationele orde. Het totalitaire karakter van de rationaliteit kan weerstand oproepen bij mensen die door dat denken ingelijfd worden. Dit kan leiden tot een schaamtevolle confrontatie waarbij de denker zijn denken ter discussie gesteld ziet.

Jaaps focus is het moderne managementdenken dat steeds vaker leidt tot schaamte. Schaamte in de eerste plaats bij professionals die niet meer kunnen doen wat hun professionaliteit hen ingeeft. Maar ook schaamte bij de managers, die geobsedeerd door performance indicators, outputcriteria en financieringsarrangementen een virtuele wereld creëren die professionals dwingt tot onprofessioneel gedrag. Of niet?

Als je meer wilt weten over de schaamte van Naud, bezoek dan http://www.naudvanderven.nl/. Jaap laat zich in de kaart kijken in bijgesloten artikel.

We beginnen zoals altijd om 2 uur in de middag en tegen 5 uur verplaatsen we de zitting naar de dorpskroeg ’t Gezwam.
Als je stellig van plan bent om te komen, laat me dat dan weer even weten. Ook als je een trouwe bezoeker bent en je aanwezigheid vanzelfsprekend lijkt.

Hopelijk tot daar en dan!

Met vriendelijke groeten, ook namens Jaap en Naud,

Els Visser, [email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *