Ralf Dahrendorf – Huub Broekhuijse

Bespreking van het boek/proefschrift van Huub Broekhuijse (collega van onze Piet Moerman in hun denktank Minerva) over Ralf Dahrendorf. Boek en bespreking geven dieper inzicht in de ontwikkeling/geschiedenis van het Rijnlandse. Bespreking sluit af met: Zijn aandacht voor de waardigheid van de mens maakt dat hij voortdurend op zoek gaat naar evenwicht tussen vrijheid en rechtvaardigheid. In die zin staat Ralf Dahrendorf als geen ander model voor het Europese systeem waarin mensen aangemoedigd worden om aan de slag te gaan en tegelijk voldoende bescherming te krijgen indien ze in de problemen raken. De ideeën van Ralf Dahrendorf worden in tal van Europese landen in de praktijk toegepast. Het is goed dat Huub Broekhuijse dit nu ook boekstaaft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *