Vooraankondiging: 16 mei 2008 Rijnlands Congres Beroepsonderwijs

Op 16 mei a.s. organiseert de St. Vanwoodman Society i.s.m. Karin Geurts (KG Opleiding & Advies) en Sandra van Kolfschoten (Meestersadvies), de

WERKPLAATS
Rijnlands Organiseren in het (beroeps-) onderwijs
Het kan ook anders!

Een interactief congres naar Rijnlandse traditie met als thema “Bruggenbouwers in het onderwijs’, met recht een onderwerp dat de moeite waard is om aan te werken, gegeven de huidige toestand van het onderwijs in Nederland.

Het programma
1. ’s morgens: inspiratie (luisteren en vragen stellen = 2e hands kennis = zo moet het)
2. ’s middags: transpiratie (zelf doen = kennis maken = 1e hands kennis)

We hebben weer een gevarieerd aanbod van actoren die, in Rijnlandse Werkplaatsen en Rijnlandse Uitkramerijen, de deelnemers zeker zullen inspireren tot het nemen van initiatieven om het onderwijs in Nederland een positieve en kwalitatieve omslag te laten beleven.

Een omslag die niet uit Den Haag wordt voorgeschreven, maar die wordt gerealiseerd door en met de mensen die in het vak zitten en die precies weten wat er nodig is. De tijd van lijdzaam toezien is voorbij, het kan ook anders!

Waarom willen wij dat?

In het MBO, HBO maar ook VMBO vinden al jaren achtereen op grote schaal vernieuwingstrajecten plaats. Al dan niet verplicht worden goedbedoelde pogingen gedaan het onderwijs meer praktijkgericht en flexibel in te richten. Belangrijke doelstelling hierbij is verbetering van de aansluiting op de behoeften van studenten, de behoeften van de arbeidsmarkt en het slaan van een brug daartussen; op een plezierige manier de praktijk in het beroepsonderwijs brengen. Helaas is het zo dat het moeilijk is echt te vernieuwen in het beroepsonderwijs: vaak zit ‘de organisatie’ in de weg.

Hoe komt dat en zijn er toepasbare alternatieven? Wij denken dat het mogelijk is om kwalitatief goed praktijkgericht onderwijs te realiseren in een prettige werkomgeving voor zowel student als docent: kleinschalig binnen grootschalig is het motto. Dat is wat wij noemen: Nieuw Rijnlands Organiseren.

Speciaal uitgenodigd worden
Docenten, ondersteunende diensten, leidinggevenden uit het beroepsonderwijs in Nederland, onderwijsinspecties en ook specialisten van het Ministerie van OCW.

Het programma zal worden afgesloten met een door de deelnemers zelf gemaakte Rijnlandse Musical “unplugged’, waarin de door de deelnemers ontworpen omslag zal worden weergegeven.
Na de verdiende borrel zullen de deelnemers naar huis gaan met een zgn. transpiratiepakket.

Wat u moet noteren in uw agenda

Aanmelden
We hebben ruimte voor 120 – 150 deelnemers, dus wees er snel bij! U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van DeLimes Organisatieontwikkeling te Zwammerdam, [email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *