DeLeuke en DeLeerzame DeLimes middag

Was dus weer een aangename en interessante middag bij DeLimes in (de echt bestaande plaats) Zwammerdam, vanwege het onderwerp en vanwege de vele (zo’n 30) mensen !!

Els Visser begint er met een rake typering van de aanwezigen, en met een zogenaamde minimale interventie: ze zet de deur open voor mensen die een DeLimes middag met haar willen organiseren. Jan Tops heeft zich al aangeboden voor de 2-de vrijdag van April, om iets te doen met Organisatie opstellingen (Ik ben erg benieuwd). Wie doet Maart, Mei, etc. Tot slot wenst ze ons dit jaar ‘diepe bestaansvreugd’, gebaseerd op een tekst van Naud van der Ven op zijn website, over de carnaval van Bergen op Zoom.

In de eerste ronde genereren we vragen die we hebben over en n.a.v. het Rijnlandse. In de tweede ronde genereren we antwoorden.

Allerlei onderwerpen passeren in de loop van de middag de revue:
– Vooraf: Rijnlandse hedgefunds, sociale innovatie ….
– Tijdens de vragen sessie: vraag achter de vraag, warmte van de kachel van de kerk, de bullshit bingo, wie is ‘de mol’, angst voor het Rijnlandse, hoe zit het nou met meten en weten, hoe om te gaan met belonen binnen het Rijnlandse, wat is het Rijnlandse, hoe gedraag je je konkreet Rijnlands ….
– Tijdens de antwoorden sessie: aan de gang gaan, niets-zeggende woorden niet gebruiken, ‘de dekens eraf’ bij jezelf en bij de ander, ont-dekken, werken met je intuitie, rationaliteiten, Naud van der Ven, Cradle to Cradle, Anne-Marie Rakhorst, niet 0-som spellen / win-win situaties op alle nivo’s, de nieuwe multinationals, huisvesting, huurders, Slow Management # 2, Ghanezen helpen voor zich zelf te kiezen helpt ze vooruit ….
– Tussendoor: glaasje wijn, Tofik Dibi en Van Kemenade, zelfbestuur …..
– Tijdens plenaire afronding: de mensen die er voor het eerst waren, these anti-these en synthese, de onmacht van de CEO, het verschil tussen Rijnlands en Anglo-Amerikaans kennen zodat je kunt kiezen, Nieuw Rijnlands …..
– Na afloop: bedrijfskunde her-uitvinden, het Grote Rijnlandse Onderwijs Congres en dat soort dingen allemaal meer,
om maar eens aan te geven wat mij allemaal passeert én inspireert op zo’n middag. Er lijken mij nu zo’n 5 benaderingen van het Rijnlandse te zijn, samen een mooi geheel, een fraai palet van complementaire accenten ….

Ik vergat van enthousiasme zowaar mijn koffer, met pc, cd’s, mobiel e.d. Maar dat is ook weer een voordeel van het Rijnlandse: mensen gaan door in de (enige) kroeg (die Zwammerdam rijk is) en dus waren mijn spullen nog direct weer op te halen (en zag ik nog eens even precies waar DeLimes bureaus heeft, in de oude kamer van de burgemeester …)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *