De multidimensionele organisatie

In Management en consulting, nr. 6, 2007 schrijft Hans Strikwerda over een onderzoek dat hij heeft mogen doen en over de uitkomsten die dat opleverde. Hij introduceert de multidimensionele organisatie. Het “blijkt naar concept en uitwerking vooral een fesstje te zijn van CFO’s en controllers. Dat is ook logisch, omdat een multidimensionele organisatie vooral werkt op basis van een economisch model”.
Een en ander maakt ons m.i. bewust van wat er gaande is, mogelijk verhelderend voor sommige bedrijven, zeker illustratief voor hoe dominant het Anglo-Amerikaanse denken is en het voorgestelde ‘team play’ lijkt mij daar haaks op te staan …..  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *