Rijnlands

Het A4tje van een medewerker ‘op de vloer’ over haar Rijnlands Droom bij een zorginstelling, aangeleverd door Jaap Peters:

Wat we nog meer ontdekt hebben over Rijnlands? Nou, dat Rijnlands werken een FEEST kan zijn!

Ja zéker een feest. Want stel je nou eens voor:

§ Jouw Raad van Bestuur die met de zorgverzekeraar onderhandelt over het afschaffen van een kwaliteitssysteem gebaseerd op protocollen en regels.

§ Jouw manager, die niet komt met opdrachten maar met de vraag:” Wat kan ik voor jullie betekenen?”.

§ De beleidsmedewerker die naar je toe komt om samen met jou te kijken hoe je met minimale structuur en op een manier die bij jouw team past, handen en voeten kunt geven aan “Haagse regels”.

§ Ondersteunende diensten die met je meedenken en dus ook echt ondersteunend werken.

§ Jouw eigen team dat met passie samenwerkt  en de regie neemt.

§ Er wordt gewerkt op basis van gelijkwaardigheid in wisselende rollen, dwars door alle functies heen.

§ En jij, jij bent vrij om datgene te doen waar het uiteindelijk allemaal om draait, n.l. ervoor zorgen dat jouw cliënt werkelijk de regie over zijn eigen leven heeft!

Dat moet toch als muziek in je oren klinken? Luilekkerland in zorgland! Een utopie?

Nee hoor, dat hoeft helemaal geen utopie te zijn. Eigenlijk is er zelfs helemaal niet zoveel voor nodig. Want als wij, met z’n allen, nét iets anders gaan denken, nét iets meer Rijnlands gaan denken én werken dan zul je zien dat we samen een hele grote stap in die richting  kunnen maken. En zul je zien dat we samen een heleboel succesjes kunnen delen en vieren! Een FEEST dus!

Zijn dan al onze zorgen, irritaties en frustraties van de baan?

No way!

Want wij, aan de basis zijn idealistisch, we willen altijd het beste voor onze cliënten, en dus willen we altijd méér. Méér handen, méér geld, méér ondersteuning enz.  Maar ook bij Rijnlands werken blijven we wat dat betreft afhankelijk  van “den Haag”. Dus ook bij Rijnlands werken zal die grote zak met geld hier niet aan komen waaien. Dát zal straks een van de kaders zijn waarbinnen wij de regie kunnen nemen, wat dat betreft blijft het dus roeien met de riemen die we hebben.

Maar zeg nou zelf:

  • – Roeit het niet een stuk gemakkelijker wanneer je niet het gevoel hebt in een “harnas”  van regels en protocollen te zitten?
  • – Roeit het niet een stuk lichter wanneer je alle overbodige ballast overboord hebt kunnen gooien?
  • – Roeit het niet een stuk prettiger wanneer je niet het gevoel hebt tegen de stroom in te hoeven roeien?
  • – Roeit het niet sneller wanneer iedereen we allemaal dezelfde kant op roeien?
  • – En vooral…..roeit het niet véél plezieriger wanneer je zelf kunt bepalen welke route je neemt?

Wij van Regie dagen iedereen uit om irritaties en frustraties los te laten en op z’n Rijnlands te gaan kijken naar wat je met passie en idealisme wél kunt veranderen. Ga ontdekken wat je wél kunt bereiken. Ben je bewust van je eigen mogelijkheden, kijk wat je wilt, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je het gaat realiseren. Jij kunt zorgen voor die verandering, GA ERVOOR.!

Maak van je werk een FEEST door Rijnlands te werken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *