People, Planet en Profit

Na het Grote Rijnland Congres van 12 oktober stelt Gerard Voskuilen (Slow Management Stichting) voor een Learning Community Rijnlands Organiseren te starten. Afgelopen woensdag (16 januari 2008) hadden we daartoe een bijeenkomst. Hieronder volgt verslag ervan.

Organisatoren Gerard Voskuilen en Hester Heringa (DeLimes) zijn er met 8 anderen: Marlies Bosker, Diederik van der Burg, Sandra van Kolfschoten, Theo Oosterveld, ikzelf en Eugene Boeldak (allen ook aanwezig op het Grote Rijnland Congres van 12 oktober) en 2 relaties die Eugene uitgenodigd had: Eric Schagen en Karin Sorbi. Alles bij elkaar 10 personen, een leuk gezelschap, waarmee we boeiende bijeenkomst hadden.

In het voorstelrondje komen al veel gemeenschappelijke ideeen en belangstelling op tafel: verbinden, ont-wikkelen, belevingstijd, kwalitijd, dienstbaar leiderschap, groeien, genieten, ont-moeten, moed/t, hart/d, kracht, ecologisch verantwoord ondernemen, bezieling, vrijheid, zelfstandig(heid), bewust zijn, heel maken, vakmanschap, authenticiteit, etc. Ook unieke persoonlijke dingen zoals lokpaarden, duurzaam onderwijs en dansen. Ook interessante suggesties om na te trekken: De vertraagde tijd en Cultuur van de verdwaling van Arnold Cornelis. Op zich maakt zo’n rondje zo’n bijeenkomst al de moeite waard.

Vervolgens bespreken we in subgroepjes en met elkaar wat Rijnlands Organiseren is. We gaan op zoek naar de visie erachter, de praktijk ervan en de verbinding tussen het een en het ander. Als input krijgen we mee: een opname van het feestje van Oma, zoals we gezien hebben op het Grote Rijnland Congres en een presentatie vanuit een project van DeLimes (bij Dichterbij, instelling voor mensen met een verstandelijke beperking).

Wat mij in de discussies opvalt is dat (in termen van de 3 P’s) People veel aandacht krijgt, Planet en Profit veel minder ….  

Ten aanzien van het vervolg hebben Gerard en Hester een uitgewerkt voorstel, inclusief de kosten die er aan verbonden zijn en dat valt bij de meesten niet goed ! Velen willen (Rijnlandser) samen bijeenkomsten invullen, voorbereiden en organiseren; er is veel ervaring in de gehele groep van aanwezigen (in termen van de 3 P’s krijgt nu People niet veel aandacht, laat staan Planet) en alleen kosten van locatie en eten in rekening brengen.

Gerard, Hester en Eugene maken verslag van het geheel en een voorstel voor vervolg.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *